Tel: 088 - 31 00 000 of Whatsapp: 06-15050134 (ma - vr 8:30 - 17:30 uur)

Winkelwagen

Geen artikelen | € 0,00

Philips TL-lampen / TL-verlichting bestelt u eenvoudig bij Lampdirect.nl!

Artikelen 1 tot 24 van 51 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 24 van 51 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Energiezuinige TL-verlichting van Philips!

TL-lampen zijn zeer energiezuinig, dit is het grootste voordeel van dit soort lampen. Een TL-buis verbruikt slechts 20% van de energie vergeleken met een normale gloeilamp! Oftewel de lichtopbrengst in lumen per watt is 5 à 6 keer hoger dan bij het gebruik van een gloeilamp.

Welke soorten TL-verlichting zijn er?

Er zijn diverse soorten TL-lampen. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen TL-D (diameter van 26mm), TL5 (diameter van 16mm) en TL12 (diameter van 41mm). Lampdirect.nl heeft alleen de TL-D en TL5 in het assortiment.

Hierna kiest u het type TL-lamp dat u nodig heeft. Bovenaan elke categorie vindt u de meest gebruikte TL-verlichting. Het is bij TL-verlichting erg belangrijk dat u de TL-buis kiest van hetzelfde wattage. De lengte van een TL-buis en het wattage zijn namelijk met elkaar verbonden. Zodra het wattage lager wordt, wordt automatisch de buis minder lang. U kunt natuurlijk wel wisselen van kleur.

Het starten van een TL-lamp

Een TL-buis met een conventioneel voorschakelapparaat kan niet direct op het lichtnet worden aangesloten. Deze heeft een starter nodig om ingeschakeld te worden. Lampdirect.nl heeft diverse starters in het assortiment.

Een andere mogelijkheid is een elektronisch voorschakelapparaat. Het voordeel van elektronische voorschakelapparaten is dat ze minder energie verliezen, waardoor het rendement toeneemt. Ook neemt de levensduur van de TL-verlichting toe en nemen de lichtvariaties, het zogenaamde lichtflikker, af.

Vele toepassingsgebieden van TL-lampen

TL-verlichting wordt voornamelijk gebruikt als kantoorverlichting, industrieverlichting en als verlichting in horeca en op scholen. Een TL-buis is al een energiezuinige verlichtingsvorm maar extra energiebesparing, tot wel 50%, kan worden gerealiseerd door te kiezen voor de energiebesparende modellen zoals de Philips MASTER TL-D Reflex Eco en de Philips MASTER TL-D Eco.

Moment...