Spaarlampen bestelt u bij Lampdirect.nl!

Artikelen 1 tot 24 van 98 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 24 van 98 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Bij Lampdirect.nl bestelt u spaarlampen tegen de scherpste prijzen. U heeft bij aankoop van grote hoeveelheden tevens recht op onze staffelkortingen, per product vindt u vanaf hoeveel stuks. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Wat zijn spaarlampen?

Spaarlampen zijn onder Nederlanders goed bekend, maar ze worden nog niet in elk huishouden maximaal benut. Een spaarlamp is een gasontladingslamp, die op kwikdampen werkt. In de lamp ontstaat licht door het vrijkomen van energie. Met behulp van een lichtuitstralingspoeder wordt deze straling aan de binnenkant van de buis in zichtbaar licht omgezet. Bij lampdirect.nl heeft u keuze uit verschillende typen spaarlampen met de laagste prijsgarantie. Klik op het gewenste type spaarlamp en zie hoeveel korting u krijgt.

Eigenschappen van spaarlampen

Een spaarlamp is duurder in aanschaf dan een normale gloeilamp, maar gaat vier keer langer mee. Een spaarlamp verbruikt minder energie dan de gloeilamp. Door het gebruik van spaarlampen in een huis bespaart u jaarlijks gemiddeld 380 kWh op uw elektriciteitsrekening. De aanschafprijs van een spaarlamp heeft u binnen een jaar terugverdiend bij een normaal gemiddeld gebruik. Dat komt door de lage energiekosten en de lange levensduur. Een spaarlamp gaat theoretisch tussen de 8.000 en 20.000 branduren mee. Daarnaast zijn spaarlampen ook milieuvriendelijk. Wel hebben sommige typen spaarlampen even tijd nodig om op volle lichtsterkte te komen. 

Toepassing van spaarlampen

Er zijn verschillende soorten spaarlampen, die voor elk soort fitting en doeleinde geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een normale en kleine fitting (lampvoet), diverse lichtkleur en kleurweergave (zacht warm en comfortabel licht) en verschillend vermogen in watt. In de regel zijn spaarlampen ongeschikt om op een dimmer aan te sluiten, maar er zijn speciale dimbare spaarlampen verkrijgbaar. Gloeilampen met een lichtopbrengst van minder dan 500 lumen en een wattage tot 40 watt, kunt u gemakkelijk door een spaarlamp met een wattage van 7 tot 11 watt. Gloeilampen met een lichtstroom van meer dan 500 lumen en een wattage van bijvoorbeeld 60 watt, kunt u vervangen door een 15 watt spaarlamp. Gebruik geen spaarlampen voor uw buitenverlichting, want ze kunnen niet tegen de kou. Ze zouden dan heel traag of niet op maximale lichtsterkte komen. Voor plaatsen waar een lamp vaak alleen tijdelijk wordt gebruikt (toilet, badkamer en gang), zijn er speciale spaarlampen die het veelvuldig aan- en uitschakelen aankunnen.


Dimbare spaarlampen

Momenteel zijn er vele diverse soorten dimbare lichtbronnen. Miljoenen bedrijven en consumenten gebruiken deze lichtbronnen al en besparen hierdoor jaarlijks ontzettend veel energie en geld. 

Een spaarlamp is een compacte, opgevouwen TL-buis met een fitting die in bijna elk armatuur past (bijvoorbeeld E27 en E14). Dit is mogelijk doordat er in de lampvoet een voorschakelapparaat is ingebouwd.

Doordat alle lampen 230V zijn, kunt u ze onderling met elkaar wisselen als de lamp tenminste in uw armatuur past. Een aantal voordelen van de spaarlamp op een rij:

 • De dimbare spaarlamp is op het eerste gezicht duurder dan de gloeilamp wat niet geheel waar is. Door de langere levensduur bent u uiteindelijk goedkoper uit.
 • U bespaart 80% energie ten opzichte van de gloeilamp.
 • Ze gaan 6 tot 10 keer langer mee dan gloeilampen.

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen