7 redenen waarom een goedkoop LED paneel duurkoop is

Noxion Panel

 

Wat is het verschil tussen een goedkoop en een duur LED paneel?

LED panelen komen er in verschillende soorten, maten en prijsklasses. Het is begrijpelijk dat het aantrekkelijk is om goedkope verlichting te kopen. Toch kan goedkope verlichting bepaalde problemen met zich mee brengen. In deze blog geven we je 7 redenen waarom goedkope LED panelen eigenlijk duurkoop is:

 


7 redenen waarom een goedkoop LED paneel duurkoop is:


  1. Goedkope LED panelen zijn opgebouwd uit B kwaliteit LED chips en drivers
  2. De beloofde levensduur wordt niet gehaald en het paneel gaat vroegtijdig stuk
  3. De beloofde lichtopbrengst wordt niet gehaald of het paneel geeft na verloop van tijd veel minder licht
  4. Het armatuur verbruikt meer energie dan aangegeven
  5. De lichtkleur verschilt tussen het ene en het andere paneel
  6. Het armatuur voldoet niet aan Europese wet- en regelgeving. Bij brand ben je niet verzekerd en bij een ARBO-keuring op locatie ontvang je een boete.
  7. Het licht knippert, waardoor sommige mensen hoofdpijn krijgen van het licht.

 

Het installeren van LED panelen is erg eenvoudig en kun je gemakkelijk zelf. Lees meer over de installatie van LED panelen op onze blogpagina: Hoe installeer ik een LED Paneel? Laat je bij de overstap naar LED verlichting goed adviseren, dan is LED niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn de goedkoopste lichtoplossing.

 

 

Waar kan ik A-kwaliteit LED panelen kopen?

Lampdirect verkoopt uitsluitend A-kwaliteit LED panelen. Hierdoor kunnen wij je een garantietermijn aanbieden van 3 tot 7 jaar om er zeker van te zijn dat de investering in LED zich terugverdient.

 


 

Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.