De Nederlandse overheid trekt dit jaar €147 miljoen uit voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met deze EIA kunnen bedrijven en verenigingen fiscale aftrek krijgen wanneer ze investeringen maken die een forse energiebesparing opleveren. Overstappen van conventionele verlichting naar LED verlichting is er daar een van.


Energie Investerings Aftrek

Meldingsplicht

Naast de mogelijkheden die de EIA oplevert, zijn er een aantal zaken belangrijk voor ondernemers. Zo heb je als ondernemer vanaf 2019 energiebesparingsplicht. Deze is geldig voor bedrijven en instellingen die 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar verbruiken.


Zij moeten alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder maken. Overstappen naar LED verlichting is een van die maatregelen, omdat LED verlichting zich vaak al binnen 2 jaar terugverdient en tot 90% energiebesparing op kan leveren.


Voorwaarden

De voorwaarden van investeringen die gedaan mogen worden, zijn altijd te bekijken op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor LED verlichting gelden onder andere de volgende eisen:


  • Alleen volledige LED-armaturen komen in aanmerking. Hierbij is het belangrijk dat deze een geïntegreerde LED-chip of LED-module hebben
  • De lichtbron moet minimaal 100 lumen/Watt opbrengen
  • De lichtbron moet een powerfactor van 0.90 of hoger hebben
  • Het maximale bedrag is €25 per 1000 lumen

Overstappen naar LED

Op onze website lees je alles over de juiste verlichting voor jouw bedrijf of organisatie. We helpen je graag aan de juiste producten. Daarom kan je bij vragen ook contact opnemen met onze lichtexperts zodat je altijd verzekerd bent van passend advies!
Populaire LED verlichting voor verduurzaming:

LED Breedstralers

LED Spots

LED Bulkheads


LED Panelen