Bewijslast energiebesparing voortaan bij ondernemer

De vrij onbekende Wet Milieubeheer is in 2018 herzien. Deze wet verplicht ondernemers om energiebesparende investeringen te doen wanneer die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Tot nu toe was dit voor de overheid moeilijk te controleren, omdat er geen grip was op informatie van bedrijven. Daar gaat met het landelijk registratiesysteem informatieplicht verandering in komen vanaf januari 2019.

Banner blog wet milieubeheer

 

Een nieuw registratiesysteem

In dit registratiesysteem zijn bedrijven verplicht hun energiebesparende investeringen te registreren. Wanneer er mogelijkheden tot groene investeringen zijn, en deze binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden, zijn bedrijven dus verplicht deze ook daadwerkelijk te doen, en ze vanaf januari 2019 te registreren. Bedrijven hebben hier zes maanden de tijd voor, want vanaf juli 2019 komen de eerste strengere controles met deze nieuwe informatie. Wanneer bedrijven dan nog niet geregistreerd staan, volgen er sancties.

 

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende investeringen die bedrijven kunnen doen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Dit zijn grote investeringen. Maar er zijn ook kleinere investeringen, zoals de overstap naar LED! En daar helpen wij je graag mee.

 

Stap over naar LED

De switch naar LED verlichting verdient zich vaak al binnen twee jaar terug. Het is de laagst mogelijke investering die op lange termijn enorm veel op de energierekening bespaart. Ook staat het aanpassen van binnen- en buitenverlichting op de lijst erkende maatregelen energiebesparing. Wanneer je wilt overstappen naar LED verlichting, adviseren onze deskundige lichtexperts je graag. Indien gewenst maken we een lichtplan en terugverdien calculatie met eventuele aanbieding. Naast het leveren van de oplossing kunnen we het project ook geheel voor je uitvoeren.

 

Snel jouw investering in LED terugverdienen?

Wil je graag een groene, duurzame en zuinige investering doen met snelle terugverdientijd en zo aan de Wet Milieubeheer voldoen? Neem dan contact op door te bellen naar 088 - 31 00 018 of stuur een e-mail naar [email protected].


Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ... 


 Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.