Philips HUE of Osram Lightify? U hoeft niet langer te kiezen. De Philips HUE Bridge werkt met smart lampen van beide verlichtingsbedrijven.

Verschil Philips Hue Osram Lightify

De laatste update van de Philips HUE Bridge deed ‘een stap terug’. Dit klinkt als een paradox, maar het is een erg grote verbetering voor consumenten.


Voorheen beperkte de Nederlandse Hi-Tech reus het gebruik van de HUE Bridge tot enkel Philips smart lampen. Echter, de HUE 2.0 maakt het nu mogelijk lampen van verschillende producenten aan te sluiten. Vóór het besluit van deze beperking, was dit reeds mogelijk. Doordat vele klanten klaagden, besloot Philips producten van concurrenten weer toegang te verschaffen tot het HUE systeem.


Om dit te testen, hebben we de Philips HUE Bridge in ons kantoor aangesloten en installeerden zowel een Philips als een Osram lamp. Beide werkten perfect, desalniettemin willen wij een paar onderlinge verschillen uitleggen en aanbevelingen doen.Hoe de Philips HUE 2.0 te installeren


Om te beginnen, dient de Philips HUE Bridge verbonden te zijn met de ethernet kabel. Dit is niet per definitie een slechte eigenschap. Want, zodra de Bridge aangesloten is op het netwerk, werkt deze perfect.


In tegenstelling tot de Philips HUE Bridge, kan de Osram Bridge draadloos verbonden worden met uw WiFi netwerk. De connectie tussen de router, de Bridge en de lampen is daardoor zwakker en kan soms verloren gaan.


Zodra de Philips Bridge aangesloten is, kunt u uit een omvangrijk aantal apps kiezen om uw lampen via iOS of via een Android apparaat te besturen.


Zo creëert u de perfecte sfeer met slechts één druk op de knop.Wat zijn de verschillen tussen Philips en Osram lampen?


Philips Hue App

Zodra u de lampen aanzet, zult u direct het verschil opmerken tussen beide lichtbronnen. Waar het licht van de Philips lamp zachter lijkt te zijn, heeft de Osram lamp een zeer hoge lichtopbrengst en kleurdefinitie.


Aangezien u de optie heeft de lichtopbrengst vanuit de app te bepalen, hangt de keuze van uw smaak af. Houdt u van een zachtere en warmere gloed? Dan is het aan te raden voor Philips te kiezen. Gaat uw voorkeur uit naar een sterke lichtopbrengst? Kies dan voor de lampen van Osram.Overige aanbevelingen


De lichtschakelaars dienen aan te staan. Als u de lampen uitgeschakeld door middel van de lichtschakelaar op de muur, dan kunt u het licht niet aanpassen vanaf uw apparaat.


Als uw verlichting al over dimmers beschikt… Dan dient u de dimmers volledig uit te schakelen om uw HUE of Lightify te gebruiken. Als de dimmers aanstaan, kunt u geen gebruik maken van de volledige functionaliteiten van de Philips HUE. Daarentegen, Osram Lightify zal blijven werken als een ‘klassieke’ lichtbron, maar u kunt geen gebruik maken van de vermakelijke functies van de app.


Probeer verschillende apps en kies uw favoriet Philips HUE beschikt over haar eigen app, geschikt voor zowel iOS als Android. Er is echter een grote keuze aan apps buiten de ‘standaard app’ van Philips. Hiermee kunt u uw lampen besturen met verbazingwekkende functionaliteiten.