Waarom je jouw breedstraler moet vervangen door LED

Om je je tuin, terras, bedrijf of sportveld te verlichten, heb je een krachtig en efficiënte lichtbron nodig van hoge kwaliteit. In dit geval refereren we dan naar LED breedstralers, ook wel LED schijnwerpers genoemd. Een professionele LED breedstraler is dé belichaming van een zeer efficiente lichtoplossing, ontworpen om specifieke gebieden te benadrukken of om bijvoorbeeld de veiligheid te verbeteren op parkeerplaatsen. Deze LED armaturen brengen vele voordelen met zich mee, vergeleken met conventionele verlichting.


LED Breedstralers

Lange levensduur

In het algemeen is LED verlichting ontworpen om lang mee te gaan. De meeste van onze LED lampen hebben een levensduur van minimaal 10.000 uur, in vergelijking met conventionele verlichting, zoals halogeen, die een veel lagere levensduur heeft met een gemiddelde van 2000 uur. Als je op zoek bent naar een armatuur die een aanzienlijk lange tijd mee zal gaan, dan zijn breedstralers het juiste product voor jou! De meeste LED breedstralers in ons assortiment hebben een levensduur tot ruim 70.000 uur. Wanneer je bijvoorbeeld je breedstraler 5 uur per dag, elke dag gebruikt, dan betekent het dat je breedstraler al minstens 30 jaar zal meegaan!

 

Laag energieverbruik

De integreerde LED technologie in breedstralers of schijnwerpers is zeer efficient. Het kan een energiebesparing van ruim 70% realiseren, afhankelijk van het model en de technologie die je voorheen hebt gebruikt. Het idee achter energiebesparing is natuurlijk om geld te besparen. De besparing van geld die bereikt kan worden door het overstappen op LED is daarom een van de belangrijkste dingen om af te wegen wanneer je wilt investeren in een nieuwe breedstraler.

 

LED Schijnwerper met een bewegingssensor

Een ander voordeel van LED verlichting, is dat het de integratie van slimme technologie mogelijk maakt. Een groot deel van de breedstralers op de markt is óf berust met een sensor óf biedt de optie om een te installeren. Verschillende opties zijn mogelijk wanneer je een breedstraler wilt aanschaffen. Sensors bestaan uit verschillende types, van bewegingssensoren tot sensoren die daglicht en infrarood detecteren. Het grote voordeel van deze technologie ligt in de besparingsmogelijkheden die het biedt. Zo hoeft het licht niet meer constant aan te staan, maar gaat het alleen aan wanneer het nodig is, waardoor je geld en energie bespaart.


 

Milieuvriendelijk

Het andere kenmerk van LED breedstralers is hun milieuvriendelijke karakter. Professionele LED breedstralers hebben namelijk minder elektriciteit nodig om te werken, wat deze LED armaturen effectiever en minder schadelijk maken voor het milieu. Daarnaast hebben LED breedstralers hogere lumenwaardes en tegelijkertijd verbruiken ze minder energie, waardoor je minder armaturen nodig hebt om een grote ruimte te verlichten.

 


 

Onze favoriete LED breedstralers: