Menu
088 - 31 00 000

Wat is CDM-T verlichting?

CDM-T lampen zijn zeer geschikt voor de verlichting van etalages. De lampen zullen zeker bijdrage aan een betere belichting van jouw producten, wat zeer waarschijnlijk zal leiden tot meer verkoop!


Waar wordt CDM-T verlichting gebruikt?

CDM-T lampen kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De lampen hebben een uitstekende kleurweergave van 90-100Ra. De lampen worden veelal gebruikt in etalages en voor de algehele verlichting van winkels. Vooral het gebruik van CDM-T verlichting in de retail sector wordt aangeraden. Het komt vaak voor dat de kleurechtheid van de producten in een winkel niet goed overeenkomen met de werkelijkheid, waardoor klanten na aankoop een ander product lijken te hebben dan ze hadden verwacht. Maar dankzij de CDM-T verlichting kun je dit voorkomen en ervoor zorgen dat jouw klanten exact kopen wat zij zoeken door de uitstekende kleurweergave van de CDM-T verlichting.

 

Waarom wordt CDM-T verlichting hier vooral gebruikt?

CDM-T verlichting wordt veelal gebruikt in de retail sector vanwege de uitstekende kleurweergave. Naast de gewone CDM-T verlichting is het ook mogelijk te kiezen voor de CDM-T Elite. Deze verlichting heeft tevens 25% meer lichtopbrengst en een 25% langere levensduur. Maar dat is niet alles, hieronder vind je de andere voordelen van de CDM-T versies;

 

  • CDM-T lampen hebben een ingebouwde UV filter. Hierdoor zullen jouw producten niet verkleuren.
  • Ook heeft CDM-T verlichting een levensduur van 15.000 branduren.
  • Bij de CDM-T Elite versie heb je zelfs een kleurechtheid van 100Ra, waardoor producten volledig realistisch worden weergegeven.

 

Wat zijn de verschillende varianten van de CDM-T Elite?

CDM-T Elite

De CDM-T Elite is beschikbaar in verschillende wattages en lichtkleuren.
Ze hebben allen een G12 lampvoet.

 

  • 35W, verkijgbaar in 930 en 942
  • 50W, verkrijgbaar in 930 en 942
  • 70W, verkrijgbaar in 930 en 942.
  • 100W, verkrijgbaar in 930
  • 150W, verkrijgbaar in 930

 

Hoe kies ik de juiste CDM-T lamp?

Het is erg belangrijk een goede keuze te maken wat betreft de lichtkleur. Wil je een warme sfeer creëren, dan kies je voor de 930 versie. Deze versie is 3000 Kelvin, wat staat voor warm wit licht. Wil je toch een wat meer neutrale of koele sfeer creëren, dan kun je beter kiezen voor de 942. Deze variant is 4200 Kelvin, wat staat voor koel wit licht.

 

CDM-T lampen werken met een voorschakelapparaat. Dit betekent dat ze niet direct op de netstroom aangesloten kunnen worden. Er zijn 2 soorten voorschakelapparaten voor de CDM-T verlichting. De eerste variant ( standaard VSA ) wordt gebruikt in de CDM-T. De tweede variant (extern VSA) wordt gebruikt als extern voorschakelapparaat, bijvoorbeeld op een verlaagd plafond. Het is erg belangrijk om het VSA te kiezen dat overeenkomt met het wattage van jouw lamp.

 

CDM-T verlichting kan ook buiten gebruikt worden. Let wel op dat het armatuur waterbestendig moet zijn. Wanneer je jouw CDM-T lampen vervangt, kun je verder niet wisselen tussen wattages. Dit omdat het VSA afgesteld is op het wattage van de lamp. Als dit afwijkt zal de verlichting niet werken.

 

 

 

Aanbevolen LED alternatieven van onze topmerken:

 


Philips CDM-T ElitePhilips MASTERColour CDM-TOsram HCI-T