Wat is CDM-T? En hoe kun je het beste CDM-T vervangen door LED?

CDM-T lampen zijn de perfecte winkelverlichting! Vooral in de retail sector wordt het gebruik van CDM-T verlichting aangeraden. Dit succes is zoal te danken aan de uitstekende kleurweergave van de CDM-T verlichting, die ervoor zorgen dat jouw klanten exact kopen wat zij zoeken. Meer verkopen en tevreden klanten voor jou dus! Jammer genoeg is deze geweldige verlichting straks niet meer in de schappen te vinden, waardoor we jou in deze blog graag informeren over de kwaliteiten die CDM-T een ideale keuze maakte en hoe LED vervangers deze leegte op kunnen vullen.

Waar wordt CDM-T verlichting gebruikt?

CDM-T lampen worden veelal gebruikt in etalages en voor de algehele verlichting in winkels in de retail sector. Waarom? De uitstekende kleurweergave van CDM-T verlichting zorgt ervoor dat klanten met een tevreden gevoel naar huis gaan. Bij het gebruik van winkelverlichting zonder een perfecte CRI, komt het vaak voor dat de kleurechtheid van producten niet goed overeenkomt met de werkelijkheid, waardoor klanten na aankoop een ander product lijken te hebben dan ze hadden verwacht. Met CDM-T zorg je voor een prettig, sprankelend en efficiënt licht.

Lamp

Wist je al dat CDM-T gasontladingslampen een LED vervanger hebben!?

Hoewel er geen LED lamp verkrijgbaar is met een G12 fitting, zijn er wel LED geïntegreerde armaturen die dezelfde lichtkwaliteiten bieden, maar dan duurzamer. Hier helpen wij jou graag mee verder! Bel ons via +31 (0)88 310 00 06 of lees verder in deze blog hoe je CDM-T kunt vervangen door LED.


Philips CDM-T Elite

Philips MasterColour CDM-T

Alle CDM-T Lampen

VSA's voor CDM / MHN


Waar onderscheidt de Philips CDM-T Elite zich van andere CDM-T verlichting?

Hierover kunnen we kort en krachtig zijn. De Philips CDM-T Elite heeft niet alleen een langere levensduur (tot wel 20.000 uur), maar biedt ook een hogere lichtopbrengst (tot 25% meer licht) en een verbeterde kleurweergave (100Ra CRI) die producten volledig realistisch weergeeft! En dat alles bovenop de voordelen die CDM-T in het algemeen met zich meebrengt:

  • CDM-T lampen hebben een ingebouwde UV filter, die ervoor zorgt dat producten niet zullen verkleuren.
  • De gasontladinglampen hebben een hoge efficiëntie van gemiddeld 100 lm/W.

Hoe kies ik de juiste CDM-T lamp?

Bij de keuze voor een CDM-T lamp is de eerste keuze die je dent te maken de lichtkleur. Wil je een warme sfeer creëren, dan kies je voor de 830 of 930 versie. Deze versie is 3000 Kelvin, wat staat voor een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert in een winkel. Ben je juist op zoek naar een frissere sfeer creëren, dan kun je beter kiezen voor de 842 of 942 variant van 4200 Kelvin.

Twee andere keuzes die je dient te maken, hebben te maken met het armatuur waarin de CDM-T lamp wordt geplaatst:

  • Wil  je CDM-T verlichting buiten gebruiken? Geen probleem! Het enige waar je op dient te letten, is dat je kiest voor een waterdicht armatuur.
  • CDM-T werkt met een voorschakelapparaat. Dit VSA dient overeen te komen met het wattage van je CDM-T lamp.

Er zijn twee soorten voorschakelapparaten: een standaard VSA dat wordt geplaatst in het CDM-T armatuur en een extern VSA dat bevoorbeeld in een verlaagd plafond kan worden geplaatst. Je kunt bij de vervanging van een lamp niet switchen tussen wattages, tenzij je het VSA ook vervangt.


LED Railverlichting

3-fase LED vervanger CDM-T - Perfecte CRI (90-99Ra)

Noxion LED Banaanspots

Kantelbare LED downlights - Perfecte CRI (90-99Ra)

LED Strips

Strakke accentverlichting voor toonbanken, schappen etc.

Railverlichting Accessories

Rails, voedingsconnectoren, koppelstukken en meer ...


CDM-T vervangen door LED, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn geen LED lampen met een G12 lampvoet. Dit betekent dat je een CDM-T lamp enkel kunt vervangen door een LED armatuur. Twee populaire alternatieven zijn het gebruik van LED railverlichting of LED banaanspots (downlights). Deze duurzame armaturen zijn niet alleen verkrijgbaar in de perfecte kleurweergave waar CDM-T om bekent staat. Ze zijn ook vergelijkbaar in functionaliteiten. Zo plaats je LED railspots net zo eenvoudig in een railsysteem als CDM spots, waarna je ze naar wens kunt slepen naar de gewenste plek en kunt richten op het gewenste oppervlak. Hoe je deze spots vervangt, zie je hier. Hoewel banaanspots op een vaste plek in het plafond worden geplaatst, kun je ook deze armaturen kantelen. Hiermee zijn ze, net als LED railverlichting, perfect om een bepaalde collectie of een product in de spotlight te zetten

Hulp nodig bij het verzorgen van je winkelverlichting?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen je graag verder bij zowel het realiseren als het implementeren van een lichtplan op maat. Hiervoor bieden wij tal van producten aan, in de shop of op aanvraag, van onder andere onze retail verlichtingspartner Lumiparts. Maar we hebben ook een ruim assortiment aan producten van topmerken, zoals Zumtobel, Philips en Noxion. Bovendien kunnen we je, samen met onze installatiepartners, een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service?