Hoe kies ik de juiste LED inbouwspot?

Op zoek naar een geschikte LED inbouwspot? Op deze blogpagina gaan we je helpen met het maken van de juiste keuze. Ook geven we enkele praktische informatie, die van belang is bij de aanschaf van LED inbouwspots. Er zijn diverse opties om uit te kiezen, zoals kantelbare spots, dimbare spots. Ook hebben inbouwspots verschillende vormen en zaagmaten.

 

Banner LED Inbouwspots

noxionspot

Wat zijn LED inbouwspots?

LED inbouwspots zijn armaturen die in plafonds worden geplaatst. Het licht wordt, afhankelijk van de stralingshoek, op een fraaie manier over een ruimte verspreid. Normaal gesproken wordt deze LED verlichting ingebouwd als vervanger voor halogeenspots. In tegenstelling tot LED Downlights, die vaak gebruikt worden als algemene verlichting door de brede gradenbundel, hebben LED inbouwspots over het algemeen een wat smallere gradenbundel. Daardoor is het contrast tussen licht en schaduw groter. Dit maakt een LED inbouwspot de perfecte accentverlichting voor onder meer woonkamers, slaapkamers, overkappingen, musea, galerijen, supermarkten, kledingwinkels en meer. Bekijk ons assortiment van topkwaliteit producten van A-merken als Noxion, Philips en Ledvance.

 

Waar kan ik een LED inbouwspot gebruiken?

Een LED inbouwspot kun je gebruiken als sfeervolle verlichting en/of accentverlichting in vele ruimtes en situaties. De hoeveelheid licht die je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de ruimte, maar kan ook aangepast worden wanneer je kiest voor dimbare LED inbouwspots. Je kunt inbouwspots ook gebruiken in gangen of hallen en zelfs in de badkamer, wanneer je voor spatwaterdichte (IP44) of zelfs volledig waterdichte (IP65) spots kiest. Je kunt deze flexibele LED verlichting ook onder meubels of in je kledingkast plaatsen. Kortom zijn het erg veelzijdige lampen!


noxionspot

Welke LED lamp past het best bij mijn inbouwspots?

Meestal beschikken LED inbouwspots al met een ingebouwde lamp. Wanneer dit niet zo is, kan je zelf kiezen welke lamp je er in wilt. Je hebt dan meer vrijheid in specificaties als lichtkleur en hoeveelheid lumen. De meeste armaturen hebben een GU10 spot nodig. Klik hier voor een overzicht van enkel de armaturen zonder ingebouwde spot. Wat betreft de lichtkleur kun je het volgende aanhouden; kies voor extra warm wit (2700 Kelvin) om sfeer toe te voegen aan een ruimte. Voor algemene ruimtes zoals hallen en gangen is warm wit (3000 Kelvin) geschikt. Koel wit (4000 Kelvin) is wat frisser en natuurlijker licht en heeft bovendien een positief effect op focus en concentratie.