Menu
088 - 31 00 000

Hoe kies ik de juiste LED Retro lampen?

Op zoek naar sfeervolle LED Retro verlichting? Dan ben je bij Lampdirect aan het juiste adres. In deze blog leggen we uit wat zoal de voordelen zijn van het kopen van LED Vintage verlichting en ook geven we je graag enkele handige tips wat betreft toepassingsgebieden en kleurtemperatuur.

 

LED Retro

 

retro led lamp verlichting

Hoe kan ik zorgen voor een gezellige sfeer met LED Vintage lampen?

Prettige en sfeervolle verlichting maakt het mogelijk om een gezellige sfeer te creëren. Wanneer er bijvoorbeeld klanten of genodigden jouw restaurant, winkel of kroeg binnen lopen, moeten ze er meteen van overtuigd zijn dat ze een goede keuze hebben gemaakt. Van een lunch tot een uitgebreid diner, de aanwezigheid van de juiste LED verlichting zal ongetwijfeld comfort en intimiteit creëren waar klanten naar verlangen. Naast de juiste extra warm witte kleurtemperatuur (1800 - 2700 Kelvin) speelt het uiterlijk/design van de lampen ook een belangrijke rol. Het zorgt voor een extra gezellige woonkamer, slaapkamer, hotelkamer, lounge of eetgegelegenheid.

Wil je retro en vintage LED lampen online kopen? Bij Lampdirect profiteer je niet alleen van de beste prijzen, maar ook beschikken wij over een ruim aanbod aan retro verlichting van topmerken als Noxion, Philips en Osram. De meest bekende fittingen bij vintage LED verlichting zijn de E27 fitting en de iets kleinere E14 fitting. Kies ook uit diverse vormen, zoals de traditionele peervorm en kaarsvorm, maar ook uit globe lampen, Edison lampen en allerlei speciale vormen. 

Welke kleurtemperatuur kan ik kiezen voor mijn LED Retro lamp?

Hier kunnen we meteen duidelijk zijn; de juiste kleurtemperatuur voor LED retro lampen is extra warm wit. Ook hierin zijn er nog verschillen. Er zijn bijvoorbeeld al sfeervolle LED lampen met een kleurtemperatuur van 1800 Kelvin. Dit komt overeen met kaarslicht. Je kunt ook al aan het donker gekleurde glas van de lamp zien dat het extra sfeer geeft. Onthoud: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe feller het licht en minder warm de lichtkleur wordt. In dat opzicht kunnen we een grens trekken bij 2700 Kelvin, omdat lampen in 3000 Kelvin qua licht wat neutraler van aard zijn. Wel past de lichtkleur 3000 Kelvin goed in binnentuinen en terrassen. Hiervoor zijn onder meer waterdichte LED wandlampen en waterdichte LED inbouwspots geschikt.

 

Wat zijn de voordelen van de diverse LED Retro lampen?

Op zoek naar LED Retro lampen? Bij de aanschaf hiervan ga je op diverse manieren besparen. De E27 LED vintage lampen en E14 LED vintage lampen vervangen conventionele gloeilampen met dezelfde fitting. Goed om te weten is dat een gloeilamp gemiddeld 1000 uur mee gaat. En de levensduur van een LED filament lamp? Die is gemiddeld 15000 uur! Hoewel de aanschafprijs van LED iets duurder is, maak je altijd de beste keuze, aangezien LED in dit geval dus 15 keer zo lang mee gaat. Terwijl je dus na 1000 uur al een gloeilamp moet vervangen, brandt een LED lamp nog een flinke tijd door. Bovendien is LED veel duurzamer en zuiniger. Je besparing qua energiekosten loopt al snel op tot ruim 90%! Ook wordt een LED retro lamp niet warm en zitten er geen giftige stoffen in zoals kwik. Dat laat meteen zien dat je dus ook een bijdrage levert aan een schonere wereld. Sfeervolle LED lampen kopen? Kies voor LED! Bekijk hieronder de diverse opties in ons assortiment.