Dimmen zonder dimmer met Philips LED Sceneswitch lampen

Je kunt de helderheid van de diverse Philips SceneSwitch lampen instellen via een lichtschakelaar. Er is dus geen dimmer nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een SceneSwitch lamp in het armatuur te draaien. Met één lamp kun je drie verschillende standen gebruiken. Dit is ontzettend handig en gebruiksvriendelijk. Maar het kan tegenwoordig nog sneller en effectiever, waaronder met slimme lampen. Ontdek alle mogelijkheden uit ons assortiment in deze blog.

Wat zijn de voordelen van een Philips SceneSwitch lamp?

Philips SceneSwitch lampen dimmen het licht via een normale lichtschakelaar, via het zogeheten 'Plug & Play dimmen'. Hierdoor hoef je dus geen LED dimmer aan te schaffen en te installeren. Een SceneSwitch lamp krijgt een warmere kleur wanneer je deze dimt. Zo kan de lamp enerzijds dienen als prettig helder werklicht, en anderzijds als sfeerverlichting. Verder is het handig dat de SceneSwitch lamp de laatste instelling onthoudt, dankzij de ingebouwde chiptechnologie. Bovendien kun je rekenen op een levensduur tot wel 15.000 branduren en wordt er weinig energie verbruikt. Vooral wanneer je gebruik maakt van een dimstand, neemt het verbruik fors af. Deze lampen hebben drie verschillende standen (naast de uit-stand).

Momenteel hebben wij geen SceneSwitch lampen meer in ons assortiment. Maar niet getreurd! Er zijn tal van alternatieven verkrijgbaar, zoals dim-to-warm lampen en verschillende soorten slimme lampen en slimme armaturen. Hieronder hebben we diverse opties voor je op een rij gezet.


Dim to warm LED lampen

- 2200K - 2700K

- Meerdere fittingen

- Ideale sfeerverlichting

- Zuinig en efficiënt

Bij Dim to Warm lampen veranderen twee dingen tijdens het dimmen: de lichtsterkte en de kleurtemperatuur! Zo kun je altijd voor de juiste sfeer en extra gezelligheid zorgen.

Afstembaar wit LED verlichting

- 1800K - 6500K

- Lampen & armaturen

- Bedienen via dimmer of app

- Creër diverse scenario's

Met een LED lamp in afstembaar wit kun je de lichtkleur veranderen van (zeer) warm wit naar koel wit of zelfs daglicht wit, op basis van de behoeften van de gebruiker of de ruimte.


Slimme LED lampen

- Werken via Wi-Fi

- CCT & RGB opties

- Verschillende vormen

- E14, E27 & B22 fitting

Download een gratis app en bedien jouw slimme lampen via je telefoon, tablet, een afstandbediening, Google home apparaat of zelfs via je stemgeluid! Ook kun je timers instellen!

Slimme LED strips

- RGB & RGBW opties

- Flexibele lichtoplossing

- Koppelbaar of in te korten

- Meerdere lichtkleuren

Bij Slimme LED strips met een RGB of RGBW functie ontstaat een bepaalde tint, door een specifieke kleur feller of juist minder fel te laten branden. Dit kun je snel en eenvoudig regelen.


Hoe werkt dimmen zonder dimmer bij SceneSwitch lampen?

Philips SceneSwitch lampen dim je via een lichtschakelaar op de muur. Druk simpelweg achtereenvolgend op de lichtschakelaar en het licht switcht naar de eerstvolgende ingebouwde lichtstand. De lamp onthoudt welke stand als laatste gebruikt is, als de lamp tussendoor niet meer dan zes seconden uit heeft gestaan. 

Stand Functie Wattage Lichtkleur
Stand 1 100% licht 8 Watt 2700 Kelvin
Stand 2 40% licht 5 Watt 2500 Kelvin
Stand 3 10% licht 2 Watt 2200 Kelvin

 

Met de drie standen kan de LED lamp extra sfeer geven. Werkplekken worden zo bijvoorbeeld omgetoverd tot sfeervolle ruimtes. Naast thuisgebruik is deze slimme Philips lamp ook toepasbaar in hotels, restaurants, winkels, openbare ruimtes en kantoren (kantine, koffiecorner etc.).


Welke opties zijn er nog meer op het gebied van slimme verlichting?

Naast de al eerder genoemde slimme lampen, hebben wij ook meerdere slimme armaturen in onze webshop. Een mooi voorbeeld hiervan zijn slimme LED panelen, waarmee je eenvoudig de kleurtemperatuur kunt wijzigen in bijvoorbeeld een kantoorruimte, vergaderruimte, klaslokaal of kantine. Hierdoor kun je direct inspelen op een bepaalde activiteit of het moment van de dag. Zo blijven medewerkers en/of leerlingen geconcentreerder en alerter. Ook zijn er meerdere opties wat betreft slimme buitenverlichting en zijn alle producten uit de populaire Ledvance Smart+ serie zeker de moeite waard om eens te bekijken.