Een gradenbundel oftewel stralingshoek, geeft het oppervlak aan waar het licht van een lichtbron daadwerkelijk schijnt.


Een gradenbundel wordt gecreëerd door een reflector. Lampdirect.nl heeft vele soorten lichtbronnen met reflector in het assortiment. Dit kan uiteenlopen van LED en halogeen tot TL buizen en gasontladingslampen.Gradenbundel van diverse lichtbronnen


De stralingshoek wordt uitgedrukt in graden, aangeduid met het teken: '°' of 'D'. De meest voorkomende gradenbundels zijn: 24°, 36°, 40° De juiste keuze in een stralingshoek, is afhankelijk van het doel dat u heeft met het licht.
Gradenbundel 24°


Deze gradenbundels zorgen voor een spot. Ideaal wanneer u de aandacht op het verlichte object wilt vestigen. Dit gebeurt vaak in winkeletalages waarbij paspoppen uitgelicht worden of bijvoorbeeld bij kunstwerken.Gradenbundels 36°, 40° en 60°


Deze gradenbundels geven een (zeer) gespreid licht. Dit licht wordt bijvoorbeeld gebruikt bij recepties, in de horeca en in kledingwinkels. Door het gespreide licht wordt direct een groot oppervlak verlicht, waardoor minder spots nodig zijn.


De gradenbundel is belangrijk als u een van de volgende producten overweegt.Dit zijn de meest voorkomende halogeen spots, die voor zowel professionele als particuliere doeleinden gebruikt worden


Als u overweegt de overstap te maken naar LED, dan kunt u genieten van energiebesparing en een langere levensduur. Deze voordelen betalen zich uit in een besparing op energie- en onderhoudskosten.


Als u uw 12V GU5.3 halogeenspot met een verbruik van 50 Watt vervangt door een LED-spot met een verbruik van slechts 8 Watt, dan kunt u gemakkelijk besparen. Hiermee behoudt u de hoge lichtkwaliteit die u nodig heeft. Zo bespaart u energie en geld, zonder in te boeten op lichtkwaliteit.


Turning to the 230V GU10, we assume that its consumption is again 50W. Switching to LED will make you save up to 70% on your energy bills. The new spot, in fact, needs only 4.3W to illuminate your environment.


Als u een 230V GU10 Spot van 50W wilt vervangen, dan heeft u slechts een LED-spot met een vermogen van 4.3W nodig om u omgeving te verlichten. Door deze overstap naar LED kunt u tot 70% aan energiekosten besparen.