Hoe installeer ik een LED paneel?

Kan ik zelf een LED paneel installeren?

Alle panelen die wij aanbieden zijn gemakkelijk zelf te installeren. Vervang eenvoudig 1 op 1 jouw huidige TL armaturen door een modern energiebesparend LED paneel. Volg te allen tijde de regels op m.b.t. het installeren van elektrische apparaten en neem bij twijfel altijd contact op met een gecertificeerd installateur. Benieuwd hoe eenvoudig een Noxion LED Paneel te installeren is? Bekijk dan de onderstaande video:

 

Welke opties heb ik voor LED panelen?

LED geïntegreerde panelen bieden hoogwaardige professionele verlichting met optimale energiebesparing voor bedrijven, scholen, supermarkten en kantoren. LED panelen zijn o.a. ideaal voor plaatsing in standaard systeemplafonds en vervangen direct bestaande TL armaturen. Goede LED panelen hebben een mooie egale lichtopbrengst, een fraaie afwerking, een lange levensduur, zijn onderhouds- en stofvrij en hebben een veel lager energieverbruik dan TL armaturen. Lees meer over het het verschil tussen dure en goedkope LED panelen. De meest voorkomende maatvoeringen van professionele LED panelen zijn 60x60cm, 30x120cm of 15x150cm. Ook is het mogelijk jouw LED panelen te dimmen en daardoor nog meer energie te besparen, kies hiervoor dan voor een LED paneel inclusief DALI driver.

 

Bulb

LED paneel tip voor kantoren en scholen!

Werkplekken op kantoor of leslokalen moeten voldoen aan Europese normering, waarvan de ARBO richtlijnen afgeleid zijn, qua lichtopbrengst en verblindingsfactor (UGR). De regels staan uitgebreid beschreven in de NEN 12464-1 normering. Deze minimale lichteisen zorgen ervoor dat medewerkers op kantoor hun werk prettig én productief kunnen uitvoeren. Of dat leerlingen optimaal kunnen waarnemen en leren. Voor kantoorwerkplekken en leslokalen is een UGR waarde van <19 vereist.LED geïntegreerde panelen zijn in verschillende lichtkleuren te verkrijgen:

  • Kleur 830 - 3000 Kelvin - warm wit
  • Kleur 840 - 4000 Kelvin - koel wit, meest verkochte lichtkleur voor kantoor
  • Kleur 865 - 6500 Kelvin - daglichtOp welke manieren kan ik een LED paneel plaatsen?

Het plaatsen en monteren van LED panelen kan op 3 gemakkelijke manieren:

 

Systeemplafond


In een systeemplafond kun je een plafondplaat of een ingebouwd TL armatuur 1 op 1 vervangen door een LED paneel. Haal simpelweg de plafondplaat of oude TL armatuur uit het plafond, plaats het LED paneel en sluit deze aan op het stroomnet. Al onze panelen worden geleverd met aangesloten of geïntegreerde driver zonder snoer en eurostekker.

led paneel systeemplafond

 

Opbouw


Met een opbouwframe is het mogelijk het LED paneel op een vlak oppervlak te monteren, dus zowel tegen een plafond als tegen een muur. Doordat een opbouwframe 5 cm hoog is, is er voldoende ruimte om de LED driver op het LED paneel te leggen.

opbouwframe led paneel

 

Pendel


Voor zowel de 60x60cm als de 30x120cm panelen is het mogelijk om deze te plaatsen door middel van een pendelset. Dit bestaat uit een kit met kabels om aan het plafond te hangen. Hierdoor ben je erg flexibel om de ideale hoogte te bepalen van het LED paneel.

pendelset led paneel

 

 

Door de verschillende montagemogelijkheden kunnen LED panelen in zeer veel kantoor- of binnenruimtes geplaatst worden. Frames en pendelsystemen voor LED panelen zijn los verkrijgbaar. Eenmaal geïnstalleerd kun je jaren vooruit. De kwaliteit van goede LED panelen is hoog, garantie van 5 jaar is vaak al langer dan de terugverdientijd! En met 70.000 branduren kun je 15 tot 20 jaar onderhoudsvrij vooruit. Bekijk hieronder onze professionele LED panelen in de meest gangbare formaten:


60x60cm LED panelen30x120cm LED panelen15x150cm LED panelen


Is slimme verlichting met LED panelen mogelijk?

Kan je LED panelen ook slim inzetten? Het antwoord is ja. Het gebruik van slimme verlichting zorgt voor optimale verlichting met maximale energiebesparing; een slim lichtmanagementsysteem kan tot 20% meer energie besparen. Bij LED panelen spreken we van het DALI systeem. Deze slimme LED panelen hebben een DALI driver nodig bij installatie, waarna vervolgens diverse extra functies mogelijk zijn, zoals het activeren van de verlichting op basis van daglicht- en aanwezigheidsdetectie of het gezamenlijk dimmen van DALI LED panelen (en/of andere armaturen met dit slimme systeem). Lampdirect biedt diverse Philips, LEDvance en Noxion LED panelen met dit DALI systeem. Dit zijn hoogwaardig geassembleerde LED panelen samengesteld en getest met A-merk componenten; waaronder bijvoorbeeld een Osram OTi DALI driver.