Hoe installeer ik een LED TL8 buis met een elektronisch voorschakelapparaat?

Het vervangen voor van je TL buis voor een LED buis is gemakkelijk. Voor de installatie van een LED buis in een armatuur met elektronisch voorschakalapparaat hebben we een stappenplan gemaakt. Twijfel je bij een van de stappen of je wel correct te werk gaat? Neem dan altijd contact op met een gecertificeerd intsallateur.

Volg de volgende 4 stappen:

 

  1. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Voordat u een lamp gaat vervangen, dient de stroom uitgeschakeld te zijn. Voor extra veiligheid kunt u de schakelaar in de meterkast omzetten.

 

  1. Draai de oude TL buis een kwartslag, op deze manier komt de TL buis los uit het armatuur en kunt u deze verwijderen.

 

  1. Pak de nieuwe LED TL buis en duw de lamp recht in de lampvoetjes van het armatuur. Draai deze wederom een kwartslag tot u voelt dat de lamp op zijn plek zit.

 

  1. Schakel de stroom weer in en begin direct met besparen.

 

Je kunt ook onze video bekijken:

 

Ben je nog op zoek naar de juiste LED buis?

Wil je graag van TL buizen over stappen naar LED buizen? Dat kan! Er zijn professionele LED TL buizen voor armaturen met conventioneel- of elektronisch voorsschakelapparaat. Je leest in onze blog hoe je de juiste buis uitzoekt. Je kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een LED paneel. Deze zijn verbruiken nog minder energie en hebben een langere levensduur. Meer weten? Lees hier meer.

Onze meest verkochte LED buizen voor elektronisch voorschakelapparaat:

Philips InstantFit High Output


T8
 • T8 buis met G13 fitting
 • 120 cm of 150 cm
 • Draaibaar na plaatsing

Philips High Efficiency


T5
 • T5 buis met G5 fitting
 • 55 cm, 115 cm of 145 cm
 • Hoge energie-efficiëntie