Het vinden van de juiste LED dimmer kan een lastige opgave lijken, echter hebben wij in 4 simpele stappen uitgelegd waar je op moet letten bij het kiezen van een LED dimmer.


1. Controleer dimbaarheid


Allereerst is het belangrijk om te controleren of je LED lampen dimbaar zijn. Over het algemeen wordt dit aangegeven door het teken dat hier rechts te zien is op de verpakking. Ook staat bij de specificaties onze LED lampen of deze dimbaar zijn of niet.


Dimbaarheid led lampen2. Bereken hoeveel watt je nodig hebt


Tel de hoeveelheid Watt van alle lampen die je wilt dimmen bij elkaar op. Het bereik van de dimmer, aangegeven in de productomschrijving, moet hierbij passen. Bij de Busch-Jaeger 6523U-102 LED Dimmer moet bijvoorbeeld minimaal 2W en maximaal 100W wordern aangesloten.


wattage bereik led dimmer3. 230V of 12V LED lampen?


Heb je een 230V LED lamp dan heb je geen transformator tussen de LED lampen en de LED dimmer nodig. Heb je een 12V LED lamp? (GU4, G4, G9, GY6.35 GU5.3, G53) dan die je een elektronische transformator tussen de lampen en de dimmer te plaatsen (stap 4).

12v dimbare led lampen4. De juiste transformator kiezen ( alleen voor 12V )


Wanneer je een transformator met een LED dimmer wilt gebruiken dient deze elektronisch te zijn. Al onze transformators zijn elektronisch en dit staat ook duidelijk op het product.


elektronische trafo transformaters