Ontdek in een paar stappen hoe u TL-buizen kunt vervangen.

Op Lampdirect.nl kunt u een groot assortiment aan TL-buizen vinden. Voor het aanschaffen van een nieuwe buis dient u de lengte en het wattage te controleren.


Meestal, hoe langer de TL buis is, hoe hoger het wattage is.


Hieronder vindt u een aantal stappen hoe u de oude TL-buis kunt vervangen.


Stap 1

Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Voordat u een lamp gaat vervangen, dient de stroom uitgeschakeld te zijn. Voor extra veiligheid kunt u de schakelaar in de meterkast omzetten.


Stap 2

Draai de eerste TL buis een kwartslag. Op deze manier glijdt de lamp naar beneden uit het armatuur. Neem de lamp voorzichtig uit het armatuur.


Stap 3

Pak de nieuwe lamp en duw de lamp recht in de lampvoetjes van het armatuur. Draai deze wederom een kwartslag tot je voelt dat de lamp op zijn plek zit. Door er lichtjes aan te trekken, kun je voelen of de lamp goed op zijn plaats zit.


Stap 4

Schakel de stroom weer in om te kijken of de lampen werken. Normaliter hebben TL buizen een minuutje de tijd nodig om aan te gaan. Mochten de lampen niet goed werken, kan het aan een ander onderdeel in de armatuur liggen, bijvoorbeeld het voorschakelapparaat.Als er een zoemend geluid van de lampen komt, wil dat vaak zeggen dat het voorschakelapparaat vervangen moet worden. Echter, zodra de TL lampen beginnen te flikkeren, zijn de lampen zelf aan vervanging toe.
Hoe vervang ik TL buizen?

LampDirect Advies

Als het al een lange tijd geleden is dat uw lampen vervangen zijn, dan is het raadzaam de starter ook te vervangen. Hiermee voorkomt u dat de nieuwe lampen al vroeg schade oplopen.


Overweeg de overstap naar LED

Als het tijd is uw TL-buizen te vervangen, overweegt u dan de overstap naar LED. Hiermee kunt u de initiële investering terugverdienen, doordat u tot 60% bespaart op uw energiekosten. Daarnaast wordt u milieuviendelijker, bespaart u energie en respecteert u de aarde.Wilt u weten hoe u de huidige TL-buizen kunt vervangen met een LED TL-buis? Dat leest u hier.