Wat is een spaarlamp met steekfitting?

Een spaarlamp met steekfitting is een lamp die een laag energieverbruik heeft en een extern voorschakelapparaat. Deze spaarlampen hebben een lange levensduur en zijn energiezuiniger dan de huidige alternatieven.


Waarschuwing; Het is belangrijk om het juiste type lamp te bestellen. Dit kunt u eenvoudig doen door de juiste lampvoet te kiezen. U kunt geen lampen met een andere lampvoet installeren. Deze passen namelijk niet. Let daarom goed op hoeveel pinnen er aan de lampvoet zitten (2 of 4). U dient altijd een lamp te kopen met hetzelfde aantal pinnen.


Spaarlamp steekfitting

U kunt kiezen uit de verschillende lichtkleuren. Mits u dezelfde lampvoet koopt is het geen probleem om van lichtkleur te veranderen:


  • 827 voor een zeer warm wit licht
  • 830 voor een warm wit licht
  • 840 voor een koel wit licht
  • 865 voor daglichtHoe kies ik de juiste spaarlampen met steekfitting?


  1. Als eerste dient u te kijken hoeveel pinnen er aan uw lampvoet zitten. Als het 2 pinnen zijn kunt u kiezen uit PL-C 2P/ Dulux D, Lynx-D or Biax-D. Als het 4 pinnen zijn kunt u kiezen uit PL-C 4P/Dulux-DE/ Lynx-DE or Biax Lamps.
  2. Daarna controleert u de wattage (W) van de spaar lamp; Deze moet hetzelfde zijn als uw huidige lamp. Dit komt doordat het wattage, lampvoet en de lengte verschillen. Als u een spaarlamp kiest met verschillende wattage als uw huidige verlichting dan past de lamp niet.


De verschillende merken van spaarlampen met steekfitting:

Veel van onze lampen in onze webshop zijn van de bekende A-merken: Philips, Osram, Sylvania en GE.De modellen kunnen met elkaar gewisseld worden tussen de verschillende merken:


Philips PL-C 2P  =  Osram Dulux D  =  Sylvania Lynx-D  =  GE Biax-D
Philips PL-C 4P  =  Osram Dulux D/E  =  Sylvania Lynx-DE  =  GE Biax-DE
Philips PL-S 2P  =  Osram Dulux S  =  Sylvania Lynx-S  =  GE Biax-S
Philips PL-S 4P  =  Osram Dulux S/E  =  Sylvania Lynx-SE  =  GE Biax-SE
Philips PL-T 2P  =  Osram Dulux T  =  Sylvania Lynx-T  =  GE Biax-T
Philips PL-T 4P  =  Osram Dulux T/E  =  Sylvania Lynx-TE  =  GE Biax-TE
Philips PL-Q 2P  =  Osram CFL Square 2 pins  =  Sylvania Lynx-Q  =  GE Biax-Q
Philips PL-Q 4P  =  Osram CFL Square 4 pins  =  Sylvania Lynx-QE  =  GE Biax-QE
Philips PL-L 4P  =  Osram Dulux L  =  Sylvania Lynx-L  =  GE Biax-L

Waar worden spaarlampen met steekfitting gebruikt?

Spaarlampen met steekfittingen worden vaak gebruikt in ruimtes waar de lampen voor een lange periode branden. Voorbeelden hiervan zijn; kantoren,restaurants, schoolgebouwen, hotels, vergaderruimtes en publieke ruimtes. Deze lampen werken met een voorschakelapparaat wat al in het armatuur is ingebouwd. Philips LED PL-C


  • De twee-pins (2P) lampen werken op conventionele of electronische voorschakelapparatuur.
  • De vier-pins (4P) lampen werken alleen op electronische voorschakelapparatuur. De enige uitzondering is de Philips PL-L die een conventioneel voorschakelapparaat en starter gebruikt.