Lampdirect bezoekt Hong Kong Lighting Fair 2018

Het imposante Hong Kong Convention and Exhibition Centre is een iconisch gebouw aan de kust van Hong Kong Island. Vanuit het gebouw kijk je recht op de skyline van Hong Kong. In dit gebouw vond van 27 tot 30 oktober de Hong Kong International Lighting Fair Autumn 2018 plaats. De grootste verlichtingsbeurs ter wereld, met meer dan 1700 exposanten die de nieuwste technologieën en trends op gebied van verlichting laten zien.


Hong Kong Logo

Lampdirect reist de wereld af voor de beste producten. Deze beurs mocht natuurlijk niet ontbreken. Samen met collega’s van onze Chinese vestiging verkenden we de beurs op zoek naar de beste LED producten die we zo snel mogelijk voor onze eigen klanten beschikbaar stellen op de webshop. Hierbij houden we rekening met al onze klanten, particulier en zakelijk, groot- en kleinschalig.


Grootste speerpunten van de beurs waren dit jaar smart en connected lighting, nog groenere technologieën en tijdloos design. Met connected lighting gaat het voornamelijk om het verbinden van lichtbronnen met elkaar, bijvoorbeeld alle lampen in de woonkamer. Ook in zakelijke omgeving, waar verlichting grootschalig verbonden kan worden, zijn deze ontwikkelingen in volle gang. Deze technieken kunnen ingezet worden om verlichting strategisch in- of uit te schakelen en daarmee energieverbruik verder te beperken. De eerste producten met deze techniek hebben we al in huis. Ook thuis wordt smart lighting via je eigen smartphone of -watch steeds breder toepasbaar.


Niet alleen connected lighting is in ontwikkeling. Het assortiment LED verlichting wordt verder uitgebreid om andere lichtbronnen te kunnen vervangen. Hierbij wordt, vooral bij thuisverlichting, rekening gehouden met vertrouwde lichtbronnen, zoals gloeilampen. Retro lampen zijn nu erg in trek, maar volgende trends die nog meer om eenvoud draaien staan al voor de deur. Deze ontwikkeling zien we voor de particuliere en zakelijke markt. Qua zakelijke verlichting zullen wij ons assortiment verder uitbreiden zodat het hele bedrijf voorzien kan worden van tijdloze verlichting.


Al deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor onze branche en ons eigen assortiment. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.