De kleurweergave of Color Rendering Index (CRI) geeft aan hoe 'kleurecht' een lichtbron de kleuren weergeeft. Bij een goede kleurweergave worden subtiele variaties in het kleurenspectrum onthuld. De Color Rendering Index (CRI) is een schaal van 0 tot 100 procent. Deze index geeft aan hoe nauwkeurig een lichtbron kleuren weergeeft in vergelijking tot daglicht.


Hoe kies ik de juiste CRI?

Hoe hoger de CRI, hoe beter de lamp kleuren weergeeft. Lampen met een CRI tussen 80 en 89 hebben een hoge kleurweergave. Daarmee zijn ze geschikt voor bijna alle toepassingen. Lichtbronnen met een CRI hoger dan 90 hebben een uitstekende kleurweergave. Ze zijn enkel nodig voor de meest nauwkeurige taken die een bijna perfecte kleurweergave vereisen zoals spuitcabines en winkel etalages.


Het is belangrijk om te weten dat CRI onafhankelijk is van de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur creëert sfeer, maar heeft geen invloed op de kleurweergave. Wil je meer weten over kleurtemperaturen klik dan hier.CRI: 90-100
CRI 90
Uitstekende kleurweergave
Spuitcabines, tekenruimtes, etalages

CRI: 80-89
CRI 80
Goede kleurweergave
Kantoren, openbare ruimtes, industrie

CRI: 70-79
CRI 70
Matige kleurweergave
Buitenverlichting, noodverlichting

CRI: 60-69
CRI 60
Slechte kleurweergave
StraatlantaarnsCRI en LED Lampen

Tegenwoordig hebben LED lampen een CRI die varieert tussen de 80 en 100. Daarom is er voor elke toepassing een geschikte LED-lamp verkrijgbaar. Bij het produceren van de eerste generatie LED lampen hadden de meeste lampen een lage CRI (60-69). Echter heeft LED een gigantisch grote vooruitgang gemaakt op gebied van CRI en kunnen wij je dus LED lampen aanbieden met een zeer hoge kleurweergaves tot CRI 90-100. Dit houdt in dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kleurweergave wanneer je overstapt op LED.

Hieronder vind je de meest populaire LED producten met hoge kleurweergave.
LED Filament lampen

LED Spots

LED Buizen


LED PanelenHulp nodig met overstappen op led?

Ons team van LED specialisten staat voor je klaar. Neem contact met ons op als je vragen hebt of wanneer je een persoonlijke offerte en een advies op maat zou willen ontvangen.