Tips LED verlichting game room: welke lichtproducten zijn geschikt?

Het plaatsen van de juiste game room verlichting zorgt ervoot dat je nog intensiever op kunt gaan in je favoriete games! In deze blog laten we je zien hoe je jouw gamekamer optimaal kunt verlichten met onder andere slimme verlichting, RGB en meer. Daarbij laten we laten je kennismaken met de producten waarmee, je geweldige lichteffecten en een perfecte opstelling voor gaming kunt creëren. Ga jij voor de optimale game ervaring?

Scherm and toetsenbord met game room verlichtingScherm and toetsenbord met game room verlichting

Waarom is LED de beste keuze voor game rooms?

Dit heeft alles te maken met de vele lichtmogelijkheden die LED met zich meebrengt, zoals RGB licht, een hoog dimbereik en de hoge lichtkwaliteit! Game room verlichting wordt vaak ingevuld met zacht licht (sfeerverlichting). Je wilt immers niet verblind worden door te fel licht en/of gehinderd worden door reflecties op jouw scherm (zon of verlichting). Dimbare LED's hebben als voordeel dat ze tot 100% gedimd kunnen worden, waardoor je de lichtsterkte perfect af kunt stemmen op het moment van de dag en/of jouw eigen wensen. Daarbij heeft LED met de komst van slimme verlichting een extra groei doorgemaakt, die het in enkele klikken / handelingen mogelijk maakt om te verlichten in alle kleuren van de regenboog (RGB verlichting). Deze brede keuze in kleuren zorgt er bovendien voor dat een thema in het interieur van jouw game kamer perfect kan worden aangevuld. Tot slot wijzen we je op de duurzame voordelen, die LED een bewuste keuze maken. Zo wordt het energieverbruik verminderd en ervaar je voor lange tijd een flikkervrij licht dat qua prestaties optimaal blijft. Met LED zeg je 'Game On' in plaats van 'Game Over'.


Welke LED verlichting tilt gaming naar een hoger niveau?

Er is een breed scala aan LED lampen en armaturen die gebruikt kunnen worden in een game room, waaronder LED strips, LED panelen en LED plafondlampen. Let wel dat de manier waarop de LED's worden geplaatst en gebruikt cruciaal is om de gewenste situatie te creëren. De een heeft genoeg licht om op te gaan in een spel indien er (kleurrijke) achtergrondverlichting wordt toegepast, waar de ander de hele ruimte sfeervol wil verlichten om er samen met vrienden of familie een leuke avond van te maken. Niet voor niets dat dimbare RGBW verlichting zeer populair is in game rooms. Het grote voordeel van slimme verlichting ... Je hoeft jouw game niet te onderbreken, doordat de verlichting eenvoudig is aan te sturen middels een app op je smartphone of zelfs via spraakcommando.

LED Strip voor Game Room

TIP! RGBW LED Strips

LED Paneel voor Game Room

RGBW LED Panelen

LED Plafondlamp voor Game Room

RGBW LED Plafondlampen

Smart E27 LED lamp voor Game Room

RGBW LED Lampen / Spots

bulb

Tip - Zo creëer je het perfecte RGB kleurontwerp in jouw game room ...

Bedenk voordat je een game room inricht welk kleurconcept je wil toepassen. Een ultieme game room is pas compleet als jouw gadgets (toetsenbord, pc, muis, beeldscherm etc.), meubilair (gamestoel, bureau etc.), decor en RGB verlichting één geheel vormen. Populaire game room verlichting heeft als kleur: turkoois met roze en/of paars, blauw met wit en/of geel, en rood met zwart. Waarom? Een hoog contrast past perfect in een gamekamer.


Game Room met LED strips AchtergrondverlichtingGame Room met LED strips Achtergrondverlichting

LED strips - Ideaal voor meer dan het geven van accenten!

RGBW LED strips kunnen door hun flexibele design op de meest uiteenlopende voorwerpen in jouw game room worden bevestigd, zoals op meubelstukken of op apparatuur. Dit is eenvoudig en in een handomdraai geregeld, doordat de strips zelfklevend zijn. Bovendien kun je de lengte van de LED strip zelf bepalen; deze kun je afknippen bij de kniplijnen of aan elkaar koppelen. Deze lichtbron is dan ook ideaal om een (gekleurd) accent te geven aan bijvoorbeeld jouw scherm (bevestiging achterkant van de monitor), bureau (bevestiging randen / zijkanten) of op schappen / planken. Je creëert immers een geweldig lichteffect zonder dat je door het licht verblind wordt. In dit geval spreek je van indirecte verlichting of achtergrondverlichting.

Het gebruik van LED strips eindigt niet bij accentverlichting. Ze kunnen ook gebruikt worden om de hele ruimte te voorzien van een warm of gekleurd licht. Je kunt ze met of zonder aluminium profielen aan de vloer, de wanden of het plafond monteren. Goed om te weten! Door op een creatieve manier deze profielen met koppelstukken aan het gewenste oppervlak te bevestigen, kun je een patroon creëren voor een speelser effect in je game room verlichting.


LED plafondlampen en panelen - Voor afgestemd licht de hele dag door.

Of je nu kiest voor klassieke plafondlampen of een modern LED paneel, beide verlichtingsoplossingen zorgen niet alleen voor goede omgevingsverlichting, maar ook voor een compleet nieuwe spelervaring dankzij RGB. Kleurrijke lichtkleuren laten jouw game kamer lijken op een verlengstuk van de virtuele wereld, terwijl de klassieke witte kleurtemperaturen je na het gamen terugbrengen naar de realiteit. Waar LED plafondlampen standaard tegen het plafond worden gemonteerd, heb je met LED panelen nog de keuze om deze in te bouwen, te monteren met een frame of op te hangen met een pendelset. Je creëert met beide armaturen dus eenvoudig een passende, eventueel in hoogte verschillende, aanvulling op andere lichteffecten in jouw game room verlichting, zoals LED strips of decoraties en/of apparatuur met RGB licht.

Ledvance Smart+ LED Paneel Zwart

Ledvance Smart+ Wi-Fi LED Paneel Zwarte Editie

Ledvance LED Plafondlamp RGBW

Ledvance RGBW LED Lamp Plafond Rond / Vierkant

Ledvance Smart+ LED Paneel Wit

Ledvance Smart+ Wi-Fi LED Paneel Planon Plus

Ledvance Smart+ Planon Plafondlamp

Ledvance Smart+ LED Plafondlamp Slim Rond


Smart LED lampen en spots - Maken jouw (gaming) designlamp compleet!

Is je ruimte al voorzien van game gerelateerde of design armaturen? Hier vind je de juiste lampen! Slimme LED lampen en LED spots voegen spanning toe met dramatische lichtinstellingen en komen met veel praktische voordelen. Met smart home gaming lampen hoef je jouw spel niet te onderbreken om naar de lichtschakelaar te gaan. Je kunt de verlichting namelijk eenvoudig aanpassen via een app en/of met jouw stem. Bovendien zorgen de kleurrijke lichtkleuren voor een unieke gamesfeer.

Calex Smart LED lampCalex Smart LED lamp

Calex LED verlichting voor game rooms

Op zoek naar slimme gaming verlichting? Wij raden de LED lampen van Calex aan. Deze producten staan garant voor een geweldige prijs kwaliteit verhouding en hebben altijd een lange levensduur. In ons Calex assortiment vind je altijd de juiste LED lampen of LED spots voor jouw game room. Uiteraard zijn deze voorzien van een moderne en tevens slimme verlichtingstechnologie, die werkt middels een Wi-Fi. Eenvoudig te besturen met de app op jouw smartphone of tablet, of via de Calex afstandsbediening.