hospital


Of het nu gaat om een kliniek, verpleeghuis of dokterspraktijk: de kunstmatige verlichting van ruimtes in de zorgsector moet aan allerlei speciale taken en eisen voldoen. Het juiste licht zorgt niet alleen voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt maar helpt ook om de artsen en verpleegkundigen te ondersteunen om efficiënt te werken.

Welke led-lampen zijn bedoeld voor gebruik in de gezondheidszorg?healthcare reception

Ingang


Het entreegebied is voornamelijk een functionele ruimte. Daarom moet het werkbaar en aantrekkelijk verlicht worden, zodat arriverende patiënten zich vanaf de eerste minuut op hun gemak voelen. Het entreegebied bestaat meestal uit verschillende delen: van de ingang zelf, tot de receptie en vaak extra wachtruimtes.

Omdat gangen en entreegebieden vaak geen ramen hebben, kan goede verlichting helpen om de verschillende zones van elkaar te definiëren om een ​​duidelijke oriëntatie in het gebied mogelijk te maken.

patient room

Patiëntenkamers


Tegenwoordig zijn patiëntenkamers steeds meer ingericht op materiaal, licht en kleur zoals hotelkamers.


Het ontwerp en de verlichting van de kamers moeten in de eerste plaats in overeenstemming zijn met de gevoelens van de patiënt. Daarom spelen, naast een geschikte belichting, de kleuren van de kamers en de kleurweergave van de lichtbron een belangrijke rol. Hier wordt het gebruik van dimbare LED lampen en LED armaturen met een warmwitte kleurtemperatuur aanbevolen.


healthcare

Onderzoeks- en behandelkamer


Onderzoeks- en behandelingsruimten moeten een breed scala aan functies vervullen en worden vaak ook als kantoor gebruikt. Daardoor moet de verlichting op een flexibele en multifunctionele manier aan de respectieve behoeften worden aangepast.


Mensen moeten zich hier altijd op hun gemak voelen, aan de andere kant heeft het ziekenhuispersoneel behoefte aan een effectief verlichtingsconcept dat hen een verblindingvrij (UGR <19) zicht biedt op hun patiënten en technische apparatuur. In onderzoeks- en behandelingsruimten kunnen LED plafondarmaturen met een daglichtkleur en een hoge kleurweergave nodig zijn.op room

Operatiekamer


Chirurgie plaatsen zijn de hoogste mentale en fysieke uitdagingen voor het team. Veiligheid en functionaliteit hebben hier voorrang. Om moeilijke taken - die vaak over leven en dood gaan - te kunnen uitvoeren, is veilige en optimale verlichting onontkoombaar.


Voor optimale verlichting moet de ruimte in verschillende zones worden verdeeld. Het helderste gedeelte in de kamer is de operatietafel. Maar niet alleen daar moet ook de rest van de kamer zeer helder en verblindingsvrij worden verlicht om problemen met de aanpassing van de ogen uit te sluiten.


Waar koop ik LED verlichting?Wij van Lampdirect verkopen alleen A-kwaliteit LED verlichting. Als gevolg hiervan kunnen we u een garantieperiode van 3 - 5 jaar aanbieden. Vanwege de onnodige onderhouds- en vervangingskosten is ook een korte terugverdientijd gegarandeerd
Beste LED verlichting voor de gezondheidszorg?