LED verlichting voor magazijnen

Magazijnen zijn bij uitstek geschikt voor het opbergen van waardevolle goederen en producten die gemakkelijk en snel toegankelijk moeten zijn. De werkomgeving in een magazijn is dynamisch, met verschillende werkstations en constante bewegingen van vrachtwagens en werknemers. Om een goede positie binnen de industrie te behouden moeten alle onderdelen en processen qua kosten zo effectief mogelijk zijn. LED verlichting vormt tot 80% van de energiekosten van een magazijn. Lees er alles over in deze blog.

Afbeelding magazijn

Waarom is LED magazijnverlichting goed voor de productiviteit en het welzijn van medewerkers?

Om het zo energiezuinig en goedkoop mogelijk te maken, is overstappen op LED verlichting absoluut een energie efficiënte oplossing voor de lange termijn. Om (te) donkere plekken te voorkomen is een duidelijk zicht op producten, stellingen en labels belangrijk. Om er voor te zorgen dat werknemers zich veilig in het magazijn kunnen verplaatsen, is goede verlichting met weinig verblinding noodzakelijk. Onze LED magazijnverlichting verlaagt bedrijfskosten, creëert een veiligere omgeving voor werknemers en draagt bij aan een hogere productiviteit.

 

Bulb

Houd je energiekosten laag. Zorg ervoor dat je het licht zo goed mogelijk gebruikt. Licht boven de schappen in het magazijn is eigenlijk nutteloos. Goed uitbedachte verlichting en installaties verminderen energieverspilling en zorgen ervoor dat het licht geplaatst wordt waar licht nodig is.Wat zijn de voordelen van LED verlichting in magazijnen?

Magazijn

Verlichting in magazijnen heeft een grote impact op de gezondheid van werknemers en veiligheid van de werkomgeving. Verkeerde of onvoldoende verlichting maakt de ogen vermoeid en kan leiden tot hoofdpijn en spanningen in je nek of rug. En een flikkerend licht kan stress of vermoeidheid veroorzaken. Magazijnen zijn zelden voorzien van grote ramen die daglicht binnen laten, waardoor de biologische functies van het lichaam naar behoren kunnen werken. Bij LED verlichting in het magazijn raden we aan om qua lichtkleur te kiezen voor 4000 Kelvin (koel wit) of 6500 Kelvin, wat op daglicht lijkt. Deze lichtkleuren verbeteren de productiviteit en focus van medewerkers. In een magazijn hangen armaturen vaak op grotere hoogte (4-14 meter), wat het onderhoud vaak lastiger en duurder maakt. Via het plaatsen van LED verlichting verminder je de kosten voor onderhoud aanzienlijk. Dat komt door de lange levensduur van gemiddeld 70.000 uur. En via het installeren van LED sensorverlichting bespaar je nóg meer aan energiekosten, omdat het licht dan alleen brandt wanneer er iemand in een bepaalde ruimte aanwezig is.

 

 


 

Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...


 

Wat is de beste LED verlichting voor magazijnen?

Op zoek naar geschikte LED magazijnverlichting? Zorg er dan voor dat de betreffende ruimte zo goed mogelijk wordt verlicht. Zo kun je bijvoorbeeld LED High-bays op grotere hoogte hangen, omdat deze krachtige LED armaturen een zeer hoge lichtopbrengst hebben. Verder zijn LED TL Armaturen en LED Lichtlijnen zeer goed bruikbaar wanneer je een langere lijn aan LED verlichting wil creëren met verlichting die doorvoerbedrading heeft. LED TL buizen en LED Downlights zijn ook voorbeelden van passende LED oplossingen in een magazijn, productiehal en/of opslagplaats. Is er sprake van een vochtige omgeving? Dan zijn stof- en waterdichte LED armaturen met een IP65 waarde of hoger zeer geschikt!Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.