LED verlichting voor parkeerplaatsen

 

Licht zorgt voor vertrouwen en veiligheid, vooral wanneer mensen ‘s nachts alleen naar hun auto lopen. Ook hebben bewakingscamera’s alleen zin als het licht voldoende is om verdachte praktijken op te kunnen merken. Bedrijven hebben vaak grote parkeerplaatsen voor hun werknemers - plus extra ruimte voor klanten en bezoekers rond het gebouw. Tegenwoordig wordt de aandacht voor energie besparing met betrekking tot buitenverlichting steeds belangrijker vooral voor industriële bedrijven met ploegendiensten, waar effectieve verlichting zelfs 24 uur per dag nodig is. Hierdoor zorgen bedrijven voor intelligente oplossingen op het gebied van LED verlichting die werknemers en bezoekers specifiek begeleiden terwijl ze zich een weg banen over de parkeerterreinen. Onze energiezuinige en duurzame LED armaturen van bekende merken zoals Philips, Noxion en Ledvance staan garant voor een hoogwaardige verlichting van parkeerterreinen.

 

Welke led verlichting is bedoeld voor gebruik op parkeerterreinen?

parking lots

Parkeerplaatsen


Parkeerplaatsen en paden moeten om veiligheidsredenen altijd goed verlicht zijn. Op de gebieden waar zowel voetgangers als voertuigen zijn is de behoefte aan efficiënte verlichting groter dan op parkeerterreinen. Goede verlichting vermindert niet alleen het risico op ongevallen, maar zorgt er ook voor dat werknemers, klanten en gasten zich veilig voelen. Aanbevolen producten zijn bijvoorbeeld de LED breedstralers en paallampen met een brede straalhoek voor lichtbronnen zoals: LED Gasontladingslampen. Of je nu op zoek bent naar een vervanging of een alternatief, het is verstandig om altijd LED verlichting te overwegen. Hoewel er enige investering noodzakelijk is, blijft de technologie vooruit gaan en is de prijs in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

park lots with cars

Parkeergarages


Parkeergarages bieden niet veel vrije ruimte. Duisternis en ontbrekende geleidingssystemen zijn redenen die leiden tot slechte oriëntatie voor bestuurders en vergroten het risico op ongelukken. Een goed verlichte parkeerplaats met duidelijke herkenbare borden, voertuigen, rijstroken, liften en trappen biedt veiligheid aan bestuurders en voetgangers. Tegenwoordig kunnen intelligente lichtsystemen worden gedimd als er geen mensen in de buurt zijn. Daarnaast is het gebruik van water/stofbestendige LED armaturen met noodmodules en bewegingssenoren van groot belaing. Vergeet niet dat volgens NEN12464-1 normeringen, verschillende plekken in parkeergarages een bepaalde hoeveelheid licht nodig hebben, afhankelijk van verblinding, beveiliging en algemene verlichting.

parking lot
parking lots with cars
parking garage with cars
empty parking garage


Voordelen van LED verlichting

  • Beste economische efficiëntie:
   Bespaar tot 80% op energie en onderhoudskosten door de lange levensduur en het lage stroomverbruik.
  • Optimaal licht ontwerp:
   Zorgt voor een veilig verlichte ruimte 24/7 voor klanten, medewerkers en gasten.
  • Overtuigende technologie
   Een groot deel van onze verlichting is dimbaar en wordt geleverd met sensortechnologie. Daarnaast is LED verlichting milieuvriendelijk en bevat het geen schadelijke chemicaliën.

Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...
 

Beste LED verlichting voor parkeerplaatsen?