LED verlichting voor retail: Kledingwinkels

Ben je eigenaar/bedrijfsleider van een kledingwinkel of een winkel waar andere producten worden verkocht? Dan is het uiteraard belangrijk om zoveel mogelijk te verkopen. De aanwezigheid van de juiste LED verlichting speelt daarbij een grote rol. Wat is de meest geschikte LED verlichting voor winkels? We geven het antwoord in deze blog.

store LED

 

Voor mode- en retailwinkels speelt het gebruik van LED verlichting een belangrijke rol in de richting van verkopen. Lampen en armaturen zorgen niet alleen voor optimale helderheid maar dienen ook als een belangrijk marketing instrument. Het doel is om kleding en/of producten op een gerichte manier te plaatsen en ze op de beste natuurlijke manier te laten verlichten. Met de optimale verlichting creëer je niet alleen een aangename sfeer, maar ook wordt de sfeer van de klanten beïnvloed. Goede en tegelijkertijd effectieve winkelverlichting wordt gekenmerkt door een effectieve combinatie van algemene verlichting en accentverlichting.

 


 

Welke LED lampen heb ik nodig in mijn winkel?

 

store window

Winkelraam / etalage


Een fel verlichte etalage trekt de aandacht van passerende voetgangers. De etalage wordt gebruikt om de winkel te presenteren. Vaak bepaalt de eerste indruk het bezoek van de klanten. Een verblindingsvrije basisverlichting voor een etalage wordt hierbij aanbevolen. Producten of mannequins kunnen worden verlicht door kantelbare of verplaatsbare LED Inbouwspots en LED Railspots. Bij Lampdirect kun je terecht voor topkwaliteit etageverlichting met een lange levensduur.

clothes

Productpresentatie


80% van de omgeving wordt waargenomen door onze ogen. Daarom is de presentatie van de producten of specifieke gebieden belangrijk. Accentverlichting benadrukt specifieke gebieden of objecten in een winkel. De producten moeten altijd worden verlicht zodat ze de aandacht trekken, terwijl kleuren zo natuurlijk mogelijk moeten worden weergegeven. Hiervoor zijn LED Railspots met een hoge kleurweergave (90-99Ra) bijzonder geschikt. Geef je verkopen een boost met LED verlichting!
general store lighting

Algemene verlichting


Wanneer klanten een winkel binnen stappen, moeten ze zich eerst oriënteren en vervolgens een overzicht krijgen van de grootte en productaanbieding. Hoewel het in het verleden gebruikelijk was om de hele ruimte helder te belichten, is de trend tegenwoordig om over te stappen op contrastrijke verlichting. Hier zijn dimbare LED Inbouwspots en LED Downlights zeer nuttig. Een gezonde balans tussen licht en schaduw creëert een optimale validiteit en biedt een hoge lichtkwaliteit.Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...

Geschikte LED verlichting voor kledingwinkelsIs jouw bedrijfsgebouw al voorbereid?

Wist jij al dat bedrijfsgebouwen een energielabel moeten hebben en dat dit bij kantoorgebouwen per 1 januari 2023 zelfs minimaal energielabel C moet zijn? Hoewel dit nog ver weg lijkt, gaat tijd sneller dan je denkt! Er zijn meerdere manieren om aan de verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw nog gebruikt mag worden! Neem dus nu actie; wij bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Benieuwd of jouw bedrijfsgebouw ook per 2023 aan deze verplichting moet voldoen? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.