LED verlichting voor retail: Supermarkt

shopping supermarket

In de voedingssector is de vraag naar de perfecte verlichting noodzakelijk voor verschillende producten zoals fruit, vlees, kaas of brood. Het doel van de juiste verlichting is om de kwaliteit van de verschillende productgroepen te benadrukken. Een heldere verlichting geeft de supermarkt een frisse sfeer. Goede supermarkt verlichting moet verschillende taken aankunnen: van snelle orientatie tot accentuering en het opstellen van de producten.

 


 

Welke verlichting wordt er in een supermarkt gebruikt?checkout supermarket

Ingang / kassa


De verlichting moet een betrouwbare en comfortabele atmosfeer voor de klant creëren en tegelijkertijd een heldere en comfortabele omgeving bieden voor het personeel aan de kassa.

Het entreegebied wordt gebruikt om de winkel te presenteren. Vaak bepaalt de eerste indruk, over het bezoek van de klanten. Een verblindingsvrije basisverlichting voor de ingang wordt daarom zeker aanbevolen.
meat and fish

Vis / Vlees


Vlees en vis moet er altijd sappig en vers uitzien. Licht temperatuur en natuurlijke kleurweergave zijn zeer belangrijke factoren.

Voor rood vlees is het het beste om een warme kleurtemperatuur te kiezen. Als het om wit vlees gaat is het het beste als er een koud wit licht gebruikt wordt.

shelves supermarket

Gangpaden en schappen


80% van de omgeving wordt waargenomen door de ogen. Daarom is een belangrijk punt de presentatie van de gangpaden en de schappen.

Accentverlichting benadrukt specifieke gebieden of schappen in de winkel. De producten moeten altijd worden verlicht zodat ze de aandacht trekken en natuurlijke kleuren niet vervormd worden. Hierdoor zijn LED spots met een hoge kleurweergave bijzonder geschikt.
fruits and vegetables

Groenten / fruit


De verlichting van groenten en fruit moet altijd de nadruk leggen op de verschillende vormen en kleuren van de producten. Er moet hier voornamelijk gewerkt worden met spotverlichting en een rustigere basisverlichting.

Een warm wit licht met natuurlijke kleurweergave, die de versheid van de gevoelige producten beschermt en behoudt, wordt ten zeerste aanbevolen.

general lighting supermarket

Algemene verlichting


Supermarkten hebben een groot winkelgebied en hebben een daarom een gelijkmatige verlichting nodig voor oriëntatie en om ervoor te zorgen dan alle producten voldoende zichtbaar zijn.

Hier zijn LED spots en plafond armaturen zeer nuttig. Een gezonde balans tussen licht en schaduw brengt de producten tot optimale validiteit en biedt een hoge kwaliteit.

cheese and bread

Bakkerij / kaas


Voor de presentatie van kaas, brood en gebak is een warm wit licht de perfecte keuze.

Het zorgt ervoor dat de korst van het brood een extra knapperige uitstraling krijgt. Deze kleur trekt de aandacht en stimuleert de eetlust van de klanten.Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...
Welke verlichting is het beste voor een supermarkt?