LED verlichting voor scholen

Het gebruik van LED verlichting biedt alleen maar voordelen. En dat geldt zeker voor scholen en onderwijsinstellingen. Niet alleen kan er een behoorlijke besparing op de energiekosten worden gerealiseerd. Ook zorgt de juiste LED verlichting in een klaslokaal onder meer voor betere schoolprestaties. In deze blog vertellen we je alles over LED verlichting voor scholen.Banner scholen

Waarom kiezen voor LED verlichting?

Kantine

Één van onze doelen is om Nederland samen met vele scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen groener en energiezuiniger te maken. Dat willen we realiseren met LED verlichting van topmerken als Noxion, Philips en Ledvance. Deze gaan gemiddeld zo’n tien keer langer mee dan conventionele verlichting. Daardoor bespaar je niet alleen flink op je energiekosten. Ook komen kosten voor vervanging en onderhoud voor een langere periode te vervallen. Tel uit je winst! Tevens ben je bij ons verzekerd van een lange garantieperiode. Wacht niet langer en maak de overstap naar LED verlichting. Een duurzame investering die binnen no-time is terugverdiend en bovendien een positief effect heeft op het imago van de school.
 

Wat is de juiste LED verlichting voor onze school?

We kunnen vele kanten op als het gaat om het kiezen van geschikte en tegelijkertijd duurzame LED verlichting voor schoolgebouwen. Voor elke ruimte in en rondom een schoolgebouw heeft Lampdirect een geschikte LED oplossing. Om het extra makkelijk te maken hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt van een aantal ruimtes op een school, met daarbij de meest geschikte LED verlichting.

 

Ruimte Geschikte LED verlichting
   
Klaslokalen en kantoor LED Panelen
Gangen en trappenhallen LED Wand- en plafondarmaturen
Aula’s, kantines en algemene ruimtes LED Inbouwspots, LED Railspots en LED Downlights
Kleedkamers en fietsenstalling Waterdichte LED armaturen
Gymzaal LED Downlights en LED Montagebalken
Schoolplein / gevels LED Breedstralers

 

 
School en leerlingen

Wat is de invloed van LED verlichting op schoolprestaties?

In het verleden hebben diverse wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat werkprestaties daadwerkelijk toenemen, wanneer traditionele verlichting op een school is vervangen door LED verlichting. Zo nam de leessnelheid bij leerlingen met liefst 35% toe, terwijl ook het concentratievermogen steeg. En dat zorgde op zijn beurt weer voor 45% minder fouten. Bij het oplossen van rekensommen was er zelfs een daling van 76% van de hyperactiviteit van leerlingen. Diverse voorbeelden dus waarom de aanwezigheid van LED verlichting een positief effect heeft op schoolprestaties. En dat komt iedereen ten goede. Wanneer leerlingen beter presteren, krijgt de school op zijn beurt betere waarderingen. Een echte win-win situatie dus!

Klaslokaal

LED panelen met een UGR<19 waarde

LED panelen zijn in klaslokalen de meest effectieve verlichting. Daarbij gaat het specifiek om LED panelen met een UGR<19 waarde. De letters UGR staan voor Unified Glare Rating en laten zien in hoeverre een LED paneel lichthinder veroorzaakt vanuit de ooghoogte en kijkrichting van de gebruiker. De zogeheten NEN-EN 12464-1 richtlijn heeft bepaald dat alle LED panelen op scholen een UGR<19 waarde moeten hebben. Wanneer leerlingen per ongeluk omhoog richting het LED paneel kijken, worden ze dus niet verblind. Een ander kenmerk van de bijdrage van LED panelen in een klaslokaal is de kleurtemperatuur van 4000 Kelvin. In de praktijk geeft dat een koel wit licht, wat een positief effect heeft op de waarneming, focus en concentratie.
Bestaan er subsidies op LED verlichting voor scholen en onderwijsinstellingen?

Er bestaan op dit moment geen subsidies voor het verduurzamen van scholen door middel van LED verlichting. Wel is het mogelijk om tegen betaling bij externe partijen een aanvraag in te dienen of advies te verkrijgen. Bij Lampdirect is advies altijd vrijblijvend. Zo maak je dus geen onnodige kosten. Onze deskundige lichtadviseurs staan voor je klaar met handige tips en informatie over het gebruik van LED verlichting. Tevens beschikken wij over een ruim en gevarieerd assortiment van uitsluitend a-merken. LED verlichting van Lampdirect staat garant voor een lange levensduur en hoge kwaliteit. Wat kunnen we voor jou betekenen?Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...

Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.