LED vermindert in 2017 de CO2 uitstoot voor een half miljard
Er zijn verschillende redenen waarom LED beter is voor het milieu. Het heeft een langere levensduur, verbruikt minder energie dan traditionele verlichting en zorgt daarom voor minder CO2-uitstoot.

 


 

Waarom CO2-uitstoot verminderen?

CO2 is een van nature voorkomend gas in de atmosfeer (branden, vulkaanuitbarstingen, enz.) Naast de natuurlijke uitstoot van dit gas hebben wij als mensen ook invloed op de uitstoot van CO2, denk hierbij aan onze verwarming en voertuigen. Dit leidt tot een enorme toename van het zogenaamde ‘broeikaseffect’. Wat inhoudt dat onze planeet steeds warmer wordt en het voor latere generaties uiteindelijk onmogelijk wordt om nog optimaal van onze planeet te kunnen genieten.

 

Hoe helpt LED verlichting om de CO2-uitstoot te verminderen?bildung

Het grootste deel van de CO2-uitstoot komt van ons elektriciteitsverbruik. LED’s zijn energiezuiniger dan bijvoorbeeld halogeen en TL buizen. Sommige LED lampen kunnen tot wel 90% energie besparen in vergelijking met andere lichtbronnen. Bovendien hebben ze een levensduur die tot 20x langer kan zijn dan traditionele verlichting. Dit alles verlaagt het totale jaarlijkse energieverbruik (Kw/h) en verminderd dus drastisch het energieverbruik gedurende het jaar, wat uiteindelijk resulteert in een algehele vermindering van de CO2-uitstoot. Investeren in LED heeft dus een nog grotere impact dan terugverdienen op de investering maar het is ook goed voor het milieu.
Verder wordt LED gemaakt met 100% recyclebare materialen. Uiteindelijk zullen LED lampen niet in de natuur terechtkomen maar worden ze gerecycled. Ook dit heeft een aanzienlijke impact op het milieu.Hoeveel is de CO2-uitstoot verminderd door het gebruik van LED in 2017?

Volgens een onderzoek door IHS Markit, een toonaangevend Amerikaans bedrijf voor bedrijfsinformatie, heeft het gebruik van LED om gebouwen te verlichten de CO2-uitstoot met bijna 570 miljoen ton in 2017! Laten we hopen dat dit cijfer verbeterd met de massale installatie van LED over de hele wereld. We zijn erg betrokken geweest bij het verbeteren van de CO2 afname. In 2017 verkochten we onze verlichting aan ongeveer 150.000 bedrijven over de hele wereld. Van deze bedrijven kocht meer dan 60% LED verlichting op onze site.