Het Louvre koos voor LED technologie om het bekendste schilderij ter wereld te belichten: de Mona Lisa.


Mona lisa overstappen LED

Van kaarsen tot de meest innovatieve lampen, het meesterwerk van Leonardo Da Vinci heeft elke lichtoplossing meegemaakt, met recent de overstap naar LED.


Haar schoonheid is niet te vergelijken, maar toch is de focus op details nodig om deze perfectie uit te stralen. Hierbij maakt de keuze in verlichting het verschil!


Een overstap naar LED brengt in elk opzicht voordelen met zich mee. Om te beginnen door het kunstwerk nog aantrekkelijker te maken door het verhogen van de kwaliteit van de kleuren, elke tint en shaduw te nuanceren en het creëeren van chromatische effecten.


De Philips LEDspot LV G53 AR111 12V 15W 930 40D (MASTER) | Warm Wit - Beste Kleurweergave - Dimbaar - Vervangt 75W bijvoorbeeld, heeft een kleurweergave van ongeveer 90%, de hoogst mogelijke. Dankzij dit kenmerk, vertrouwen winkels en exhibitieruimtes zonder twijfel op dit type verlichting, aangezien de kleuren van voorwerpen onder het licht van deze lamp te zien zijn in de beste kwaliteit.


Naast het gebruik van LED om het schilderij nóg mooier te maken, is ook de levensduur van lampen die gebruik maken van deze technologie langer en bespaart u daarnaast tot zelfs 80% op uw energieverbruik.


In de beschrijving van de Philips LEDspot MV GU10 5.4W 930 25D (MASTER) | Warm Wit - Beste Kleurweergave - Dimbaar - Vervangt 50W , geeft de specificatie levensduur maar liefst 50.000 uren aan!
Mona Lisa de schuld geven van de hoge energierekeningen, was voor het Louvre echter geen geldige reden voor een overstap naar LED verlichting. Er was nog een andere belangrijk aspect!


UV-straling... inderdaad! UV brengt geen voordelen ten opzichte van de weergave van het kunstwerk, maar zorgt zelfs voor een achteruitgang van de schoonheid, door het aantasten van de kleuren van het gevoelige schilderij.


Musea gebruikten eerst altijd filters, toen ze nog traditionele gloeilampen hadden om werken te belichten. LED technologie maakt het makkelijker: de verlichting heeft een beschermingsniveau tegen UV, waardoor de kwaliteit van het schilderij intact blijft.


Maar denk niet dat LED alleen geschikt is voor musea, winkels of kunsthallen. De eigenschappen van deze technologie zijn ook geschikt voor zowel professioneel, als privégebruik. Het verminderen van onderhouds- en energiekosten, zonder kwaliteit in te leveren, is namelijk geschikt voor elke toepassing.


Daarnaast heeft iedereen zijn eigen Mona Lisa thuis of het nou een familiefoto, een bepaald schilderij of een souvenir van een vakantie is, belicht het met zorg en kwaliteit!


Een overstap naar LED is de juist lichtoplossing, die al uw wensen en behoeften vervult!