Philips ExpertColor LED lampen

Philips Master LED ExpertColor GU10

LED met de mooiste kleuren én perfecte dimbaarheid


Levensechte kleuren

De beste kleuren, een fraai uiterlijk én dimbaar LED gecombineerd, dat is de Philips ExpertColor LED lamp. De vraag: 'is de kleurweergave van LED wel warm en comfortabel?', wordt ons vaak gesteld. Het antwoord is: ‘ja’.


Philips ExpertColor lampen zijn hoogwaardige retrofit vervangers van de GU10 halogeenlamp met een zeer hoge kleurechtheid. De kleurweergave wordt uitgedrukt met de Color Rendering Index (CRI). De ExpertColor lampen scoren 97 op een schaal van 100. Daardoor creëren ze nagenoeg perfecte en levensechte kleuren, zoals halogeen dat ook kan.Met LED is de kleurweergave altijd een uitdaging geweest, maar Philips is het met de ExpertColor LED lampen gelukt dezelfde kleuren te realiseren als halogeen. Dat maakt de ExpertColor lamp dé perfecte vervanger voor uw halogeenlampen. Bovendien ziet deze lamp er exact hetzelfde uit als een halogeenlamp en kunt u ze 1-op-1 vervangen.


De ExpertColor is perfect voor hotels, restaurants en andere sfeergevoelige ruimtes.
Deze LED lampen zijn in 3 kleuren verkrijgbaar:


  • Zeer warm wit - 2700 Kelvin voor thuisgebruik, restaurant
  • Warm wit - 3000 Kelvin voor hotel, kantoor, receptie, display, winkels
  • Koel wit - 4000 Kelvin voor bijvoorbeeld aanlichten juweliers


Perfect dimbaar

Deze GU10 LED lampen zijn uitstekend dimbaar en dimmen op natuurlijke wijze terug tot 5%, zonder dat de LED lampen knipperen. Philips test deze ExpertColor lampen op veel verschillende dimmers. Daardoor hoeft u u niet bang te zijn voor problemen met dimmen.


Naast het verhogen van de sfeer en uitstraling van uw licht, biedt dimmen ook het voordeel van een lager energieverbruik en een langere levensduur. Met deze Philips ExpertColor LED lampen bespaart u direct 90% op uw elektriciteitsverbruik (€11,25 besparing per jaar). Tevens gaan deze lampen 20x langer mee dan een halogeenlamp.Wattages en gradenbundels

Deze LED spots hebben een GU10 lampvoet en zijn verkrijgbaar in 2 wattages. De 3.9W vervangt 35W halogeenlampen en de 5.5W vervangt 50W halogeenlampen.


De ExpertColor LED lampen hebben 2 typen gradenbundels: een smalle (25D) en een brede (36D) gradenbundel. Een gradenbundel (of lichtbundel) geeft het oppervlak aan waar het licht van een lichtbron daadwerkelijk schijnt. Wanneer u twijfelt over de gradenbundel, kies dan altijd de brede gradenbundel. Deze geeft in de meeste situaties het mooiste lichteffect.Kies úw ExpertColor LED spot

Philips Master LED ExpertColor GU10 35W 50W


Bekijk de onderstaande video om de ExpertColor LED spot in actie te zien: