retro bulbs

Er gebeurt altijd van alles in de wereld van LED verlichting. Iedereen heeft een verschillende smaak en de behoeftes veranderen van dag tot dag. Maar wat opvalt is dat er 1 trend al jarenlang aanhoudt, de retro en vintage verlichting. Maar wat zijn ze en waar zitten de verschillen? Het antwoord is simpel, retro producten hoeven niet oud te zijn, ze kunnen gloednieuw zijn, maar zijn gemaakt in de stijl van het product dat ze proberen na te maken. Vintage gaat over producten die vroeger zijn gemaakt, deze zien er dus ‘echt’ oud uit.


Je kunt zeggen dat alle vintage producten retro zijn, maar niet dat alle retro producten vintage zijn.


Wat zijn Retro LED lampen?


Retro LED lampen zijn simpelweg moderne LED lampen met het uiterlijke kenmerk van de ouderwetse gloeilamp. Tot de laatste jaren zagen LED lampen er heel simpel uit. De reden hiervoor is voornamelijk te wijten aan het gebruik van platte LED-chips waardoor er weinig ruimte over was voor het design. Fabrikanten zoals Osram, Philips en Sylvania hebben unieke technologie ontwikkeld om LED chips verticaal in een lamp te plaatsen om zo de verlichting van een ouderwetse gloeilamp na te bootsen.Zijn Retro LED lampen dimbaar?


dimmer symbol

De ‘retro’ lampen uit het verleden, de gloeilampen, waren allemaal probleemloos dimbaar. De term Retro bij LED wil niet zeggen dat de lamp automatisch dimbaar is. Tegenwoordig werken veel LED modellen het liefst met specifieke LED dimmers en reageren ze niet correct op goedkope of conventionele dimmers buiten de compatibiliteitslijsten van de fabrikant.

Met de retro LED lampen van Philips en Osram kun je bovendien dimmen met DimTone en GlowDim:Waar worden Retro LED lampen gebruikt?


Retro LED lampen zijn er in alle soorten en maten net als een gloeilamp. Deze lampen zijn verkrijgbaar met de klassieke fittingen (E14, E27 en B22). De LED lampen zijn zelfs verkrijgbaar in hele warme kleuren (2200K) en gekleurd glas voor een betere vintage look net als de originele Edison-gloeilamp. Deze lampen zijn perfect voor restaurants, bars, winkels, en zelfs prive woningen die willen pronken met armaturen waar een typische LED lamp er gewoon niet goed in uitziet.


Onze polulaire Retro LED lampen