Hoe bespaar je met slimme verlichting?


Verlichting bepaalt al snel meer dan 20% van onze energiekosten. Voor bedrijven ligt dit zelfs tussen de 30% en 60%. Als je nu nog gebruikt maakt van halogeen, gloeilampen, spaarlampen of tl buizen is het raadzaam eens na te gaan om deze te vervangen. LED verlichting springt direct aan en heeft geen opstarttijd nodig. Daarnaast geeft LED verlichting geen warmte af waardoor alle energie wordt omgezet in verlichting en de kans op brandgevaar ook minder is. Door het zeer lage energieverbruik en de lange levensduur van de LED lampen zul je flink besparen op je energiekosten en ook nog je steentje bijdragen aan het milieu.

Slimme verlichting


Ook sensoren vallen onder slimme verlichting:


Bewegingssensoren


Deze sensoren nemen waar of er beweging of aanwezigheid in een ruimte is.

Dag- en nachtsensoren


Het waarnemen van de hoeveelheid daglicht in een ruimte."Met slimme verlichting heb je het beste licht in elke situatie, op elke werkplek en een optimale besparing van energieverbruik."


Hoe makkelijk is slim verlichten


Ongebruikte ruimtes niet verlichten, delen van kantoorruimtes dimmen als er niemand aanwezig is, veilig licht voor trappen… Elke manier van verlichten is mogelijk door gebruik van een lichtmanagementsysteem. Klinkt ingewikkeld maar is het zeker niet.


In 4 stappen slim verlichten

  • Zorg voor een goed lichtplan
  • Kies de juiste LED verlichting (DALI armaturen)
  • Kies de juiste sensoren
  • Koppel de onderdelen in een lichtsysteem en stel het systeem in