Welke subsidies voor LED verlichting zijn er?

Met de informatieplicht energiebesparing die ligt bij de ondernemer en de extra aandacht op het milieu, is nu de tijd aangebroken om zoveel mogelijk je bedrijfspand of instelling te verduurzamen. Dit kan een grote en dure stap zijn wanneer je niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om verduurzaming makkelijker te maken. Het overstappen op LED verlichting is één van de gemakkelijkste manieren om te verduurzamen!


 

logo

Hoe kan ik mijn pand verduurzamen met LED verlichting?

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Het overstappen op LED verlichting is één van de goedkoopste en meest snelle investeringen waarmee je dit kunt bereiken. Daarnaast bespaar je met LED verlichting al snel 70% op je energiekosten. Een ander voordeel van het kiezen voor LED, is dat je praktisch iedere investering in deze duurzame en milieuvriendelijke verlichting binnen 2 jaar alweer hebt terugverdiend. Onderaan deze blog kun je geschikte LED verlichting vinden die geschikt is voor het verduurzamen van jouw bedrijfspand.


Kantoor

Ik wil verduurzamen met LED. Welke subsidies zijn beschikbaar?

De overheid heeft diverse subsidies beschikbaar gesteld wat betreft verduurzaming. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een regeling voor een sportclub of vereniging? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de BOSA regeling. Lees hier alles over de BOSA subsidieregeling.

Tip: check zo nu en dan de site van de overheid en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van subsidies. Wil je vrijblijvend en professioneel lichtadvies van Lampdirect? Dan kun je ons zowel telefonisch als via e-mail bereiken. Onze deskundige medewerkers staan graag voor je klaar! Wist je trouwens dat je als zakelijke klant van diverse voordelen profiteert? Klik hier om naar onze zakelijke pagina te gaan en ontdek het allemaal 


 

Populaire LED verlichting voor bedrijven:

 

Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.