How to: een terras met LED verlichting

Een terras is de perfecte plek om te genieten van warme zomeravonden met familie, vrienden, of een goed boek. Maar om optimaal te genieten van deze speciale momenten is verlichting, zowel functioneel als decoratief, belangrijk voor een gezellige en verwelkomende sfeer die je helpt te ontspannen en dagelijkse stress helpt ontladen.

 

Terrasverlichtingterrace by night

Hoe creëer ik een goede balans tussen licht en schaduw voor mijn terrasverlichting?

De temperaturen beginnen te stijgen, het perfecte moment om een avond buiten door te brengen, lekkere hapjes te proeven en te genieten van een zomerse bries. De perfecte sfeer en accenten op de natuurlijke schoonheid om je heen zijn essentieel, en bereik je door aandachtig de juiste verlichting te kiezen. Hierbij kan je beginnen met algemene verlichting, aan een plafond of muur. Deze zorgt voor het meeste licht dat je nodig zult hebben. Een up/down licht accentueert architectuur of decoratieve designs als vijvers, planten of bomen. Sfeerverlichting is de laatste toevoeging, geplaatst rond de tafel of bank. Deze zorgt voor een ontspannen en dromerige sfeer.

 
Vijf handige tips voor een prachtig terras, ontworpen tot in het kleinste detail

 

  • Check de IP waarde. Bij aanschaf van tuinverlichting is de ‘protection index’ cruciaal. Buitenverlichting moet altijd een IP-waarde van minstens 44 hebben. In de specificaties van al onze producten is de IP waarde terug te vinden.
  • Kies een warm licht voor een gezellige sfeer (2700K). Een warme kleurtemperatuur, die gemeten wordt in Kelvin, neigt richting een gele kleur die doet denken aan de kleur van een gloeilamp. Deze lichtkleur zorgt ervoor dat je gemakkelijk ontspant door de zachte uitstraling.
  • Bekijk de lichtintensiteit van de lichtbronnen. Een fel licht is niet aan te raden omdat het de sfeer en het uitzicht kan verstoren. Lichtintensiteit wordt gemeten in lumen.
  • Maak gebruik van de vrijheid van flexibele verlichting. Dimbare verlichting maakt het mogelijk om de lichtintensiteit aan te passen naar jouw behoeften van dat moment.
  • Kies altijd voor sensorverlichting. Verlichting met bewegingssensor zorgt onmiddellijk voor verlichting wanneer beweging gedetecteerd wordt. Daarnaast zorgt het voor energiebesparing, wat tegen het eind van de maand resulteert in een lagere energierekening.

  

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van verlichting voor mijn terras?

Er zijn een aantal negatieve aspecten van felle tuinverlichting die we niet ongenoemd kunnen laten. Te felle verlichting kan de sfeer verpesten, de avond of nacht van buren onderbreken en het nachtleven van dieren en natuur verstoren. Daarom is het bij de plaatsing van een breedstraler belangrijk om te kijken naar de richting die het licht op schijnt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat deze niet in het raam van de buren schijnt. Zoek een lichtbron uit die voldoende licht geeft om te genieten van je avond, maar die niet te overdadig is om de sterrenhemel te bewonderen.

 

Wat zijn de voordelen van Solar tuinverlichting?

Verlichting op zonne-energie is een goede keuze, zowel voor onze portemonnee als voor het milieu. Zonne-energie is een betrouwbare en duurzame energiebron waar we met een kleine investering gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat verlichting gratis is gedurende de hele levensduur van een product. Onze lampen op zonne-energie zijn veilig, veelzijdig en kunnen overal in de tuin, terras of oprit gemakkelijk geplaatst worden zonder elektrische bedrading. Bekijk het grote aanbod in compacte en stijlvolle designs.