Van spaarlamp naar LED lamp

Het vervangen van een conventionele spaarlamp voor LED verlichting kan diverse vragen oproepen. Waar moet ik precies op letten? Hoeveel Watt moet de LED lamp hebben? En hoe lang gaat LED verlichting eigenlijk mee, ten opzichte van een spaarlamp? Wij geven in deze blog alle informatie die je nodig hebt!


banner

Het kan soms lastig zijn om de juiste LED lamp te vinden. In de eerste plaats is het van belang om goed te kijken of de LED lamp die je voor ogen hebt wel in het bestaande armatuur past. Check daarbij altijd of de fitting hetzelfde is. Daarnaast is het vergelijken van het vermogen (aantal Watt) erg belangrijk. Om het je makkelijk te maken vermelden we bij elk LED product dat we hebben hoeveel Watt het vervangt. Zo weet je zeker dat je de juiste LED verlichting koopt via Lampdirect. Wist je trouwens dat we ook een ruim aanbod aan LED spaarlampen (2-pins en 4-pins) hebben? Daarmee kun je al snel tot wel 70% aan energiekosten besparen. Bovendien bevat LED verlichting geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.



 

Hoe vervang ik een spaarlamp voor een LED lamp?

Onderstaande tabel laat van zowel conventionele spaarlampen als LED lampen zien welk wattage overeenkomt. Op deze manier willen we je graag helpen met het maken van de juiste keuze.


Wattage CFL Spaarlamp Wattage LED
16, 18 & 26 Watt 12 Watt
10, 11 & 13 Watt 9 Watt
9 Watt 5.5 Watt
5 Watt 2 Watt








Hoe vervang ik een conventionele lamp door LED?

Ook bij het vergelijken van wattages van o.a. halogeenlampen en TL buizen wordt duidelijk dat LED altijd de meest duurzame keuze is. Dat komt omdat het vermogen (wattage) van LED lampen simpelweg veel lager is, waardoor er dus minder energie wordt verbruikt. Steeds meer huishoudens en bedrijven maken de overstap naar LED verlichting via Lampdirect. Zo gaat onze LED verlichting tot wel 30 jaar mee! Klik op de button hieronder om ons complete assortiment aan LED verlichting te bekijken. Op zoek naar een bepaald type LED product? Gebruik dan ons handige zoekfilter aan de linkerkant van de pagina.


 
 


Waar dien ik nog meer op te letten bij de overstap op LED?

Ter verduidelijking van het vergelijken van verlichting geven we je nog een voorbeeld: Je wil een conventionele spaarlamp (CFL) van 25 Watt vervangen voor een LED lamp. In dat geval heb je dan een LED lamp van 13 Watt nodig. Dit wattage hoeft echter niet exact overeen te komen. Als het aantal één of twee Watt afwijkt dan zit je ook goed. In deze blog lichten we vooral de vergelijking van het aantal Watt uit. Bij het overstappen op LED verlichting zijn er nog meer dingen waar je op dient te letten. Zoals al eerder benoemd moet de fitting hetzelfde zijn. Ook dien je een keuze te maken voor een bepaalde kleurtemperatuur. Welke sfeer wil je met het licht creëren? Ga je voor extra warm wit licht (2000K - 2700K) of heb je meer baat bij een koel witte kleurtemperatuur (4000K)? Verder geeft het aantal Lumen precies aan wat voor lichtopbrengst je nodig hebt. Het aantal Lumen staat altijd gelijk aan de lichtopbrengst! Voor Watt geldt dat niet. Met Watt meet je namelijk het energieverbruik.