De “World Green Building Council” (WorldGBC) lanceerde onlangs “Build Upon”, een uitgebreid project om de Europese CO2 uitstoot te reduceren.

 

 

Dit programma is in het leven geroepen om Europa het toonbeeld te laten worden voor de rest van de wereld, door de vervanging van conventionele verlichting.

 

Het doel is de CO2 uitstoot van gebouwen drastisch te verminderen. Deze bedraagt momenteel 36% van Europa’s totale CO2 uitstoot.

 

Deze raad  wil alle Europeanen door middel van vele evenementen voorlichten over een groener Europa en een verbeterde werkomgeving.

 

Een reeks van 80 vergaderingen zullen meer dan 1000 organisaties bij elkaar brengen. Hierbij kan gedacht worden aan: bedrijven, (lokale) overheden, producenten en banken.

 

“Build Upon” steunt Europese bedrijven bij het maken van langetermijnplannen voor de renovatie van gebouwen en het voldoen aan de hoge milieueisen. Deze eisen zijn van kracht vanaf 30 april 2017 door middel van Europese wetgeving.

 

In essentie promoot dit idee de toepassing van retrofit. Hierbij worden de traditionele lampen vervangen door energiebesparende LED producten. Een eenvoudige en efficiënte oplossing.

 

Bij retrofit wordt enkel de lichtbron vervangen. Een oude gloeilamp of een defecte Tl-buis wordt vervangen door een LED alternatief, zonder het armatuur aan te passen.

 

Dit project gaat hand in hand met de missie van Lampdirect: maak Europa groener!