Wat ze je niet vertellen over verlichting...

In deze serie blogs over projectverlichting laten we je kennismaken met ons team en alle voordelen die je als bedrijf (groot of klein) kunt ervaren met een op maat gemaakte lichtoplossing. We leiden je door het proces en lichten je in over alle nieuwe reglementen omtrent verlichting.
Wanneer je een nieuwe LED verlichtingsinstallatie wilt voor je pand, wordt er vaak gepraat over hoeveel energie je bespaart en hoe snel je je investeringskosten terug kunt verdienen. Hoewel dit natuurlijk heel belangrijk is, weten we evengoed dat het moeilijk is om in te beelden hoe je pand er daadwerkelijk uit komt te zien. In deze blog laten we je een aantal voordelen zien van LED verlichting waar je niet meteen aan denkt als ondernemer. Ook laten onze bestaande klanten van zich horen.* We hopen je hiermee een goed beeld te geven hoe jij na de installatie kunt genieten en profiteren van een op maat gemaakte lichtoplossing:

 

De kracht van kleurtemperaturen en kleurweergaves

Verlichting heeft veel invloed op de de omgeving waar het is geplaatst. Comfort en productiviteit zijn hierbij ongetwijfeld de meest belangrijke aandachtspunten. Deze punten kunnen op verschillende manieren bereikt worden. Als eerste kiezen wij bij een lichtoplossing voor de juiste kleurtemperatuur die past bij de ruimte. Zo werkt een koele witte kleurtemperatuur zeer goed om mensen alert en fris te houden terwijl een warme witte temperatuur mensen uitnodigt om bijvoorbeeld comfortabel te gaan zitten. Hierbij staat natuurlijk het welzijn van de klanten, medewerkers of gasten van het pand centraal. Ook zorgen we ervoor dat de verlichting een zo goed mogelijke kleurweergave heeft. Dit zorgt ervoor dat alles zo natuurlijk en aantrekkelijk mogelijk weergegeven wordt. Dit is met name interessant voor productiehallen, maar ook natuurlijk voor supermarkten en juweliers.

 

“Mijn klanten hoeven niet meer naar buiten om de kleur van de schoenen te zien.”

- (Installatie verricht in November 2018)

 

Welzijn van de werknemer

Wij houden bij onze lichtoplossingen rekening met de Europese normen en reglementen omtrent de gezondheid van de medewerkers. Zo worden er hoge eisen gesteld aan de lichtintensiteit van verlichting in binnenruimtes. In een kantooromgeving bijvoorbeeld mag verlichting volgens de EU-normen maximaal een verblindingsgraad van UGR<19 (Unified Glare Ratio) bevatten. Dit houdt in dat je tijdens het werk niet verblind wordt door de weerkaatsing van het licht op je computerscherm in een kantoor, of bijvoorbeeld door de weerkaatsing van het licht op het metaal waar je mee werkt in een productiehal. Verder is LED verlichting ‘flikkervrij’, wat betekent dat er geen knipperingen in het lichtbeeld zichtbaar zijn waardoor je comfortabeler je werk kunt verrichten.

 

“Voor de installatie van de nieuwe verlichting zat ik vaak na een halve dag met hoofdpijn achter de computer. Na de nieuwe installatie heb ik direct een verschil opgemerkt en hoef ik me niet elke dag zorgen te maken of ik wel genoeg paracetamol heb meegenomen…”

- (Installatie verricht in Februari 2019)

 

Slim zijn met sensoren

In werkomgevingen en grote panden moet licht vaak lange periodes aan staan. Daardoor kan een lamp snel door zijn levensduur heengaan en kan het de energiekosten ook flink opvoeren. Hier zijn goede oplossingen voor. Naast het kiezen van producten met een lange levensduur, kunnen we veel armaturen aansluiten op slimme sensoren. Deze detecteren beweging en schakelen verlichting aan en uit wanneer het aanwezigheid van mensen al dan niet heeft geregistreerd. Ook kunnen we daglichtsensoren installeren die de hoeveelheid daglicht kunnen meten in een pand en deze “aanvullen” met kunstlicht tot een door jou ingestelde luxwaarde. Er brandt hierdoor geen licht als het niet nodig is, maar wel altijd voldoende licht om mee te werken. Zo kunnen deze sensoren een enorme bijdrage leveren aan de verlaging van energie kosten.


projecten begin 2019

Twee van onze projecten (begin 2019).

 

Verlichting op de juiste plekken

Kleur en slimme verlichting spelen dus een grote rol in het creëren van een perfecte werkomgeving. Dit kan echter nog steeds niet het gewenste effect hebben als de verlichting niet het juiste verlicht. Dit zien we regelmatig bij onze klanten. Een mooi voorbeeld wat we vaak tegenkomen is dat stellingen in magazijnen van plaats zijn veranderd waardoor de conventionele TL bakken boven de stellingen zijn komen te hangen. Hierdoor is het in de gangpaden donker geworden waar het juist verlicht zou moeten zijn. Ook zien wij vaak dat vloerlampen op werkplekken worden geplaatst voor beter licht omdat de tafels niet meer direct onder de lampen staan. Wij zorgen bij al onze projecten dat de verlichting weer op de juiste plekken komen voor optimaal zicht en houden natuurlijk hierbij rekening met de toekomst om deze situaties te voorkomen!

 

“De beleving in mijn pand is veel prettiger. Je merkt zelfs dat onze klanten positieve opmerkingen maken over hoe ons pand eruit ziet.” 

- (Installatie verricht in September 2018)

 

Hopelijk hebben we je een goed beeld gegeven van wat wij kunnen volbrengen in jouw ruimte. Wil jij weten hoe jouw pand eruit kan zien? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Ben je verder benieuwd naar meerdere informatie? Klik hier voor een introductie met ons team en hier om te weten hoe wij precies deze droom panden een realiteit maken!


 


 

*wegens privacy policy houden wij de identiteit van onze klanten verborgen