Welke LED verlichting is geschikt voor hotels?

De aanwezigheid van de juiste LED verlichting is in een hotel ontzettend belangrijk. Het is immers een plek waar het draait om gastvrijheid en comfort, vooral op de hotelkamer zelf. Gasten baseren hun ervaring in een hotel onder meer op de sfeer die er hangt. En daar kan LED erg goed bij helpen. Niet alleen op de kamer(s) zelf, maar ook op andere plekken zoals het restaurant, de lobby en zelfs de gangen van het hotelgebouw. Welk type lampen en/of armaturen geschikt zijn voor de ruimtes in een hotel, in combinatie met de juiste lichtkleur, vertellen we je graag in deze blog.

LED Hotels

Hotelkamer LED verlichting

 

Welke LED verlichting is geschikt voor hotelkamers?

LED verlichting speelt bij de aankleding en beleving van een hotelkamer een belangrijke rol. Algemene verlichting aan het plafond of de wand (2700K - extra warm wit of 3000K - warm wit), zoals LED Downlights en LED Wandlampen, biedt gasten de juiste hoeveelheid licht om zonder problemen diverse activiteiten in de kamer uit te voeren. Tegen de tijd dat gasten overgaan tot ontspanning voor het slapengaan, is sfeervolle accentverlichting beter op zijn plek. Hierbij kun je denken LED inbouwspots (2700 - 3000K), maar ook decoratieve LED Filament lampen (2200 - 2700K). Verder is een geschikte leeslamp boven het hotelbed geen overbodige luxe.

Hotelkamers zijn het visitekaartje van een hotel. Bij het zoeken naar een leuk of geschikt hotel in een bepaalde stad of plaats, speelt de uitstraling van de kamer een belangrijke rol in het overtuigen van (potentiële) gasten. Wel verschilt het per persoon in welke mate er behoefte is aan een hippe kamer met een moderne uitstraling. Iemand kan bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor een meer traditionele of juist een standaard hotelkamer. Wil je overstappen op LED? Dan bespaar je gemiddeld ruim 70% aan energiekosten! Oftewel: een fors lagere energierekening.

 

Bulb

Bij een hotelkamer hoort natuurlijk ook een badkamer. Hierbij raden we de volgende LED armaturen aan: LED Inbouwspots (eventueel dimbaar), LED Plafondlampen, LED Wandlampen of LED Strips. Kies voor koel wit (4000 Kelvin) bij activiteiten rondom een spiegel. Als decoratieve verlichting is 3000 Kelvin het best geschikt.


Restaurant LED verlichting

Welke LED verlichting is geschikt voor het restaurant in een hotel?

Geschikte LED verlichting voor hotel restaurants? Dat zijn onder meer LED Downlights, LED Inbouwspots, LED Filament lampen en decoratieve LED Wandlampen. Via LED Strips kun je ook gave accenten creëren, bijvoorbeeld onder de bar of vensterbanken. Kies voor een restaurant voor sfeervol extra warm wit licht: 2200 - 2700 Kelvin. Eventueel kan 3000 Kelvin ook nog, wanneer de kleuren van het interieur donker zijn.

In het restaurant van een hotel is niet alleen een goede menukaart van belang. Hetzelfde geldt voor de sfeer die er in de ruimte hangt. En hier heeft LED verlichting absoluut een grote invloed op. Waarom? Omdat de aanwezigheid van LED verlichting in de juiste kleurtemperatuur gasten ervoor zorgt dat gasten een goede (eerste) indruk krijgen en om die reden besluiten om in het restaurant te gaan eten. Dat gevoel kunnen gasten al krijgen wanneer ze het restaurant zien tijdens het inchecken. Wist je trouwens dat de meeste LED verlichting een terugverdientijd van nog geen anderhalf jaar heeft?

 

Receptie LED verlichting

 

Welke LED verlichting is geschikt voor de entree/lobby van een hotel?

Omdat een lobby een verwelkomend karakter heeft, past LED verlichting in warm wit (3000 Kelvin) goed bij deze ruimte. Afhankelijk van de hoogte van het plafond en de grootte van de ruimte kun je kiezen voor onder meer LED Downlights, LED Inbouwspots, LED Railspots, LED Strips en sfeervolle lampen zoals Decoratieve LED Wandlampen en LED Filament lampen. Daarbij kun je kiezen uit verschillende vormen. Een lobby van een hotel moet een soort 'wow-effect' geven. Bij hotels in grote steden die in een drukke straat gevestigd zijn, is het niet altijd mogelijk om groots uit te pakken. Bij grote/vrijstraande hotels is de lobby/entree echter vaak vrij ruim. Diverse decoratiestukken, opvallende meubels en/of gekleurde objecten maken de entree van een hotel een spetterend geheel. Ook is er de receptie/balie gevestigd waar gasten kunnen inchecken. Wanneer je kiest om de huidige verlichting in een hotel te vervangen voor LED, dan kies je voor een duurzame upgrade. En daar wordt de wereld weer een stukje schoner van.

 


Gang LED verlichting

Welke LED verlichting is geschikt voor de gangen van een hotel?

Of je nou kiest voor LED Wandlampen, LED Plafondlampen, LED Inbouwspots of het plaatsen van LED lampen in een (bestaand) armatuur, je kunt het best kiezen voor een neutrale en tegelijkertijd zachte lichtkleur. Oftewel: 3000 Kelvin (warm wit). Een gang is een ruimte waar over het algemeen niet veel gebeurt, behalve dat er gasten doorheen lopen. Toch hebben gangen in een hotel wel degelijk invloed op het gevoel dat hotelgasten ervaren. Is een gang bijvoorbeeld te donker, dan kan dat met name op latere tijdstippen onprettig zijn. Is een gang daarentegen goed en sfeervol verlicht, dan loop je er graag doorheen. 

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van de juiste LED hotelverlichting? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Bulb

Bij Lampdirect kun je ook terecht voor LED buitenverlichting. Wil je de gevel van een hotel verlichten? Dat kan met een LED Breedstraler. Op zoek naar geschikte verlichting voor het verlichten van een buitenterras, binnentuin of andere buitenruimte? Dan zijn IP65 waterdichte LED armaturen en decoratieve buitenlampen geschikt. Je kunt afhankelijk van de ruimte ook kiezen voor LED Sensorverlichting
Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...