Waarom je zou moeten stoppen met buizen

TL buizen, we kennen ze allemaal. Het duurt even voor ze licht geven, ze flikkeren, maken geluid, hebben een korte levensduur en hoog energieverbruik. Daarom verkopen we LEDtubes. Deze buizen passen in je oude armatuur, maar flikkeren niet en maken geen geluid, hebben een levensduur tot vijf keer hoger dan die van een TL buis en gebruiken ongeveer 60% minder energie dan TL buizen. Redenen genoeg om over te stappen naar LEDtubes dus


Maar er is een nog betere vervanging van TL buizen.


Het is een LED paneel.

 

Een LED paneel is een vierkant of rechthoekig paneel dat je kan plaatsen ter vervanging van TL armaturen. Het aanschaffen van een LED paneel heeft een hoop pluspunten, zelfs in vergelijking met LED tubes.


    • Panelen zijn energiezuiniger dan buizen, zelfs dan LEDtubes. Een kwalitatief paneel verbruikt ongeveer 28W. Een armatuur met dezelfde afmetingen waar tubes in zitten verbruikt maar liefst 73W! Je kunt een armatuur met 4 buizen vervangen met slechts 1 paneel. Zo verdien je de investering gemakkelijke terug, al binnen een paar jaar.
    • Voorschakelapparaten, gebruikt in tl- en elektronische buizen, veroorzaken een energieverlies. Dit betekent dat het voorschakelapparaat zelf ook energie verbruikt, wat de buis minder efficiënt maakt. Een kwalitatief paneel maakt gebruik van een driver. Deze hebben een hoge power factor, wat betekent dat ze bijna geen energie verbruiken. Dit maakt een paneel nog energiezuiniger. Wat op termijn weer kosten bespaart.
    • De verblindingsgraad (UGR) van paneel is beter dan die van een buis. Deze verblindingsgraad geeft aan hoeveel verblinding een lichtbron veroorzaakt wanneer we er recht in kijken. Hoe lager, hoe beter. Goede panelen hebben een UGR onder de 19, het best beschikbare. Deze panelen hebben een diamanten laag, die het uitgestraalde licht alle kanten op reflecteren. Dit geeft een neutrale sfeer, waarbij het licht evenredig in een ruimte verspreid wordt.
    • Goede panelen hebben een langere levensduur dan buizen. De meeste LEDtubes hebben een levensduur van 50.000 uur. Deze uren verminderen nog wanneer LEDtubes in een stoffige en vochtige ruimte worden geplaatst. Panelen hebben een levensduur van 70.000 uur, en zijn minder beïnvloedbaar door stof of vocht door het gesloten armatuur.



 

Onze bestsellers:

 


Noxion LED Paneel Pro


  • Koel witte kleur die focus en concentratie verbetert.
  • Verbruikt slechts 33W.
  • UGR>19 perfect voor op kantoor.





Noxion panel LED

Noxion LED Paneel ProSpace


  • IP44: extra stof- en vochtbestendig. Geschikt voor stoffige plaatsen als fabriekshallen.
  • Verbruikt slechts 28W
  • 70.000 branduren, in de gemiddelde bedrijfsomgeving is dit 20 jaar.



Noxion panel LED prospace

Noxion LED Paneel Pro HighLum


  • Hoge lumenuitstoot, geschikt voor plaatsen met een hoog plafond.
  • Verbruikt maar 43W met deze hoge output. TL buizen verbruiken voor dit licht 73W.
  • Kleurtemperatuur van 6500 kelvin, gelijk aan daglicht.


Noxion panel LED high lumen



Overweeg je een in aanschaf goedkoop paneel? Lees dan eerst deze blog .


Kun je moeilijk kiezen tussen de verschillende panelen? Ook daar hebben we een blog over.


Mochten er nog vragen zijn, neem dan vooral contact met ons op.