Wilt u ook niet langer ieder jaar uw TL verlichting vervangen? Daar kunnen wij u mee helpen! Ons nieuwe assortiment Lampdirect.nl zorgt ervoor dat u jaren niet aan uw verlichting hoeft te denken. Traditionele verlichting behoort tot het verleden, het is nu tijd voor LED verlichting.

Philips LEDtube T8

Bij Lampdirect.nl hebben we een groot aantal LED buizen beschikbaar voor u. Soms is het alleen al lastig om te kiezen. De LED buizen zijn de vernieuwde en energiezuinige opvolgers van traditionele TL verlichting.


We bieden op onze LED buizen een garantie tot 5 jaar! U hoeft dus niet langer aan te kloppen bij de fabrikant, wij regelen de garantie afhandeling voor u.


Omdat de LED buizen een extreem lange leverduur hebben, zijn ze uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen of plafonds. Dit scheelt ontzettend in de kosten op bijvoorbeeld de huur van een hoogwerker of monteur. Kosten die vaak over het hoofd worden gezien bij de besparingsberekening.


Hoeveel kan ik besparen met LED TL verlichting?

Vaak kiest men voor traditionele TL verlichting, omdat deze in aanschaf voordeliger zijn. Echter houden zij geen rekening met de kosten op langere termijn, waardoor een LED buis uiteindelijk stukken voordeliger is.


  • LED verlichting gebruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichting.
  • LED verlichting heeft een langere levensduur, wat zorgt voor een besparing op vervangings- en onderhoudskosten.

Een goed voorbeeld van een energiebesparende LED buis is de Philips LEDtube High Output


  • Deze LED buis verbruikts slechts 16.5W aan energie, in tegenstelling tot de normale 36W TL verlichting.
  • De gemiddelde levensduur van een normale TL buis is 15.000 branduren, in tegenstelling tot de 40.000 branduren van een LED buis.

Hoe kiest u de juiste LED TL buis?


  • Gebruik


Er zijn speciale LED buizen voor de verlichting van voedsel of het gebruik in koude ruimtes..


  • Lengte en wattage


Kijk goed naar de lengte en het wattage. De lengte staat altijd in verhouding tot het wattage. Kijk goed naar uw huidige verlichting en kies de juiste LED vervanger.


  • Voorschakelapparaat en starter


Wanneer u een starter gebruikt, betekent dit dat u een conventioneel VSA heeft, u kiest hiervoor de conventionele LED vervanger die geleverd wordt met dummy starter.Heeft u geen starter in gebruik, dan heeft u een electronisch VSA. Als u wilt overstappen op LED TL buizen, dan kiest u voor de electronisch LED buizen uit ons assortiment.


  • Kleur temperatuur


3000K: Warm wit licht. Wordt veelal gebruikt in ruimten waar sfeer belangrijk is, bijvoorbeeld in hotels.4000K: Koel wit licht. Deze lichtkleur wordt veelal gebruikt in kantoren en magazijnen.6500K: Daglicht wit. Erg koel wit licht dat veelal gebruikt wordt in ziekenhuizen en magazijnen.