Wat betekent de BOSA subsidieregeling voor sportclubs?

Goed nieuws voor alle amateursportorganisaties in Nederland die willen verduurzamen! Via de zogeheten regeling ‘bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) kun je als sportclub subsidie krijgen voor onder andere het plaatsen van energiezuinige LED verlichting. Lampdirect draagt hier graag zijn steentje aan bij met een gedegen en professioneel advies op maat.


LED verlichting sportpark

 

Zeer ruim budget voor duurzamere sportaccommodaties

De BOSA subsidieregeling bestaat sinds 1 januari 2019. Het uitgangspunt is dat je als amateursportclub subsidie kunt krijgen voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties en het aanschaffen van sportmaterialen. Het totaal beschikbare bedrag voor deze regeling in 2022 bedraagt 75,5 miljoen euro. Dat geeft eens te meer aan dat we in Nederland volop bezig zijn met een toekomst waarin duurzaamheid en een groenere leefomgeving centraal staat. 


Drempelbedrag per 1 januari 2022 verlaagd naar 2.500 euro.

Goed nieuws! Het drempelbedrag voor sportverenigingen om in aanmerking te komen voor subsidie op LED verlichting is verlaagd naar 2.500 euro. Deze wijziging gaat per 1 januari 2022 in. Hierdoor kunnen ook kleinere amateursportclubs een aanvraag voor subsidie doen. Onder meer vanwege de efficiëntieslag die er is gemaakt in de uitvoering van de BOSA regeling, is er ruimte ontstaan om het minimale subsidiebedrag te verlagen.


floodlight sensor

Subsidie op LED verlichting van Lampdirect

Steeds meer sportclubs kiezen bij het verduurzamen van hun accommodatie voor energiezuinige LED verlichting. In de meeste gevallen gaat dat om het licht dat in het donker uit de lichtmasten over diverse sportvelden schijnt. Maar ook heeft menig sporthal dankzij LED verlichting van Lampdirect een flinke boost gekregen. Sommige sportclubs hebben dankzij hun nieuwe LED lampen van Lampdirect een energierekening die zo'n 60% lager uit valt. Benieuwd hoeveel uw sportclub kan besparen met onze LED verlichting? Neem dan contact met ons op!

 

 


 

Populaire LED verlichting voor sportaccommodaties:

 

Ons team van lichtexperts staat voor je klaar!

Elke sportaccommodatie zit anders in elkaar. Ook maken we onderscheid tussen sporten die binnen of buiten worden beoefend. De wensen op het gebied van LED verlichting kunnen bij de ene sportvereniging dus sterk afwijken ten opzichte van een andere. Onze deskundige lichtexperts gaan in ieder geval geen enkele uitdaging uit de weg en voorzien elke sportclub graag van een professioneel advies op maat, inclusief de terugverdientijd, garantie en een licht energie pakket. Qua lichtadvies kun je bij Lampdirect dankzij onze experts meerdere kanten op.

Zo maken we al ruim 30 jaar lichtcalculaties. Een goed verlichte sportaccommodatie is immers erg belangrijk voor het welzijn van alle leden/sporters. Tevens kun je bij Lampdirect terecht voor een (3D) lichtplan op maat. Dit bestaat uit een calculatie met bijbehorende plattegrond. Bij het maken van een lichtconcept stellen wij vast wat voor verlichting de betreffende sportaccommodatie nodig heeft om de beleving van alle sporters, vrijwilligers en toeschouwers te optimaliseren. Hierbij laten wij van tevoren zien hoe de accommodatie eruit komt te zien. 

Lampdirect beschikt over een breed en gevarieerd aanbod aan LED verlichting van A-merken Philips, Osram en Noxion. Start via Lampdirect met besparen dankzij de BOSA subsidieregeling in combinatie met onze LED lampen! Vele sportclubs genieten inmiddels van de voordelen van LED verlichting. Doet uw vereniging ook mee? Via onderstaande button kunt u contact met ons opnemen.

 

Projectverlichting

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte lichtoplossing voor binnen en/of buiten?

Ja perfect, Lampdirect! Onze lichtexperts helpen jou graag verder bij het realiseren en implementeren van een lichtplan op maat. Bovendien kunnen wij met behulp van onze installatiepartners een totaalpakket bieden van concept tot installatie, waardoor het gehele traject van A tot Z geregeld is. Wil jij gebruik maken van onze service? Via deze link verkrijg je meer info. Of ...


 


 

Hebben al jouw kantoor- of bedrijfspanden al energielabel C?

Sinds 1 januari 2023 dient ieder Nederlands bedrijfsgebouw vanaf 100m2 minimaal energielabel C te hebben. Er zijn meerdere manieren om aan deze verplichting te voldoen. Denk aan grote investeringen als het plaatsen van zonnepanelen, je bedrijfspand beter isoleren of installaties aanpassen. Overstappen op LED verlichting is echter één van de goedkoopste investeringen om te zorgen dat jouw gebouw in gebruik mag blijven! Bij Lampdirect staan voor jou klaar met lichtadvies én LED verlichting waarmee je tot wel 70% op je energieverbruik kan besparen!

Wil je weten of jouw (nieuwe) bedrijfsgebouw(en) vallen onder deze verplichting? Met de infographic Beslisboom van het RvO kun je dit stap voor stap bepalen.