kitchen

Een keuken is niet alleen meer een keuken. We gebruiken onze keuken niet alleen om ‘s ochtends ons ontbijt klaar te maken en na het werk te eten. We gebruiken het ook als werkplek en zelfs als een plek om te ontspannen dus hebben we heldere verlichting nodig. Er zijn 3 soorten verlichting benodigd in onze keuken zodat we van al onze activiteiten in onze keuken kunnen genieten.

1. Algemene verlichting


Om ervoor te zorgen dat we ‘s morgens wakker worden is er een heldere kleur licht benodigd, 3000K - warm wit welke de hele keuken verlicht. Voor dit soort verlichting adviseren we Philips ExpertColor lampen welke de volgende voordelen bieden:


  • Geen schaduw
  • Laat de kamer groter ogen
  • Dimbaar


Algemene verlichting is altijd het eerste licht dat wordt ingeschakeld wanneer we de keuken binnen komen. Maar we willen wel met het licht kunnen spelen. ‘s Avonds willen we een gezellige, warme sfeer. Met de Philips SceneSwitch kunnen we dit licht creëren zonder zelfs maar een dimmer te gebruiken.

 

2. Werkverlichting


Werkverlichting is vereist voor werkoppervlakken, zoals het keukenblad en fornuis, om te voorkomen dat onze ogen moe worden en we geen schaduw hebben op het werkblad. Onder de keukenkasten kunt je roteerbare LED spots gebruiken zodat je gebruikt maakt van het beste licht op je oppervlak.
Dus wat zijn de voordelen voor werkverlichting:


  • Gerichte verlichting
  • Details zijn duidelijk zichtbaar
  • Je ogen worden minder moe

 

3. Sfeerverlichting


Om goed te kunnen werken in de keuken zijn algemene verlichting en werkverlichting voldoende. Sfeerlichting biedt ons net dat beetje extra waardoor we ons relax en prettig voelen in de keuken. Door LED spots is er de mogelijkheid tot het dimmen van de lampen zodat we ook sfeer kunnen creëren zonder extra keukenverlichting aan te schaffen. In dit geval is de Philips DimTone een goede optie doordat het licht gedimd kan worden tot een warme ontspannen gloed.


Een andere manier om sfeer toe te passen is door LED strips te plaatsen onder de rand van je keukenkastjes. Deze kunnen bijna onzichtbaar geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.Meer tips om de keuken te verlichten:


  • Gebruik verlichting die dimbaar is, zodat de perfecte sfeer gecreëerd kan worden voor elke gelegenheid.
  • LED verlichting is een perfecte keuze omdat het goed is voor het milieu en een levensduur heeft van minstens 10.000 uur zodat het niet langer meer nodig is om elk jaar je verlichting te vervangen.
  • Met draaibare LED verlichting kun je objecten verlichten in je keuken zodat deze extra goed tot hun recht komen.