Welke starter heb ik nodig voor mijn TL buis?

banner

Wat is een starter precies?

Een starter zorgt ervoor dat een TL buis gaat branden zodra er op de lichtschakelaar gedrukt wordt. Een starter is samen met een conventioneel voorschakelapparaat onderdeel van een armatuur waar een TL buis in geplaatst wordt. Bij een elektronisch voorschakelapparaat heb je geen starter nodig.

 

 

 

Wat zijn de voordelen van een starter?

  • Snelle gemakkelijke installatie.
  • Verlengt de levensduur van een TL buis met wel 25%.
  • Milieuvriendelijk (vrij van radioactieve stoffen en lood).
  • Vlamvertragende componenten en UV-bestendige huls voor extra veiligheid en zekere ontsteking.

 

Heb je een starter nodig bij LED buizen?

Als er in het huidige armatuur met een conventionele TL buis gebruik gemaakt wordt van een starter, dan dient de starter vervangen te worden voor een LED starter. Onze LED TL buizen voor armaturen met een conventioneel VSA worden standaard geleverd met een LED starter.

De installatie is eenvoudig. Hoe deze precies in zijn werk gaat kun je lezen in de volgende blog: Hoe installeer ik een LED buis in mijn huidige armatuur?

 


 

LED Tubes

Wat zijn de voordelen van LED TL verlichting?

Een conventionele TL buis gaat gemiddeld zo'n 20.000 uur mee. Bovendien schijnt het licht van een TL buis 360 graden rond. Dat klinkt aantrekkelijk, maar als TL verlichting aan een plafond hangt dan is dat niet heel effectief, want de TL lamp hoeft immers niet naar boven te schijnen. Bovendien heeft een TL buis altijd wat opstarttijd nodig en dat kun je merken aan een flikkering. Mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen in het ergste geval last krijgen van hoofdpijn of migraine. Bij LED TL verlichting is dat niet aan de orde. Want een LED TL buis is niet alleen flikkervrij, maar gaat ook aanzienlijk langer mee en heeft een lager wattage. Hierdoor ga je tot ruim 70% besparen op je energiekosten, terwijl je dus ook langer plezier hebt van een LED TL lamp. Bovendien is LED verlichting stukken beter voor het milieu!