Op het gebied van verlichting lijkt de slaapkamer de minst belangrijke kamer in ons huis. Het doel van de slaapkamer is immers niet om er te werken maar om ervoor te zorgen dat we slapen, wat een opzettelijk gebrek aan licht vereist. Maar als we er over na gaan denken zullen we ons realiseren wat voor verschillende verlichtings behoeften er zijn voor in de slaapkamer.


De slaapkamer wordt vaak niet alleen gebruikt om te slapen maar ook om te lezen, tv te kijken en privacy te bieden. De juiste verlichting zorgt voor het huiselijke karakter en maakt de kamer echt knus. Hiervoor is een juist licht plan essentieel.


Schlafzimmerbeleuchtung

...een dag begint en eindigt in onze slaapkamerWelke algemene verlichting moet ik gebruiken?


Om ‘s morgens vroeg veilig te kunnen bewegen in een half slaperige toestand wordt een helder licht, dat de hele slaapkamer gelijkmatig verlicht ten zeerste aanbevolen. Het type armatuur dat hiervoor wordt gebruikt is afhankelijk van de grootte van uw slaapkamer, het meubilair en uw persoonlijke smaak.


Voor een kleine slaapkamer is een plafondarmatuur meestal voldoende. Voor grotere ruimtes is een LED-railsysteem een goede oplossing. Ook inbouwspots met een verplaatsbare reflector, zodat het licht op de planken en kasten kan worden uitgelijnd, is een goede keus.


Let ook op de kwaliteit van de verlichting. Een warme kleurtemperatuur draagt bij aan een gezellige sfeer in de slaapkamer, omdat deze zachter voor de ogen is dan een koelere kleur temperatuur. Ook een dimbare lamp zoals de Philips Dimtone kan een nuttige optie zijn, waardoor de lichtsterkte verlaagt kan worden tot een comfortabele ontspannende gloed in het donker. Met de SceneSwitch van Philips is er ook de mogelijkheid om het licht te dimmen zonder dimmer.Mocht er de mogelijkheid zijn, installeer dan een tuimelschakelaar naast uw bed en een andere bij de deur.Welke verlichting kies ik voor specifieke doeleinden?

Vergeet niet dat de simpele dingen die je elke dag doet, zoals je make-up aanbrengen of jezelf aankleden een goede en specifieke verlichting nodig hebben.Of het nu in combinatie met een make-up tafel of een losse spiegel is, een spiegel behoort meestal bij de basisuitrusting van elke slaapkamer. Ook hier is een gelijkmatige licht kwaliteit noodzakelijk. De Philips ExpertColor heeft de hoogste kleurweergave index en geeft kleuren op de best natuurlijke manier weer. Voor een schaduwvrije weergave van het spiegelbeeld moeten twee afgeschermde wandarmaturen meestal gemonteerd worden aan de linker- en rechterzijde van de spiegel.Wat is accentverlichting?


Over het algemeen is accentverlichting puur verlichting ter decoratie. Zoals eerder vernoemd zijn populaire oplossingen railsystemen en inbouwspots om sfeer te creëren of schilderijen of kasten te benadrukken. Accentverlichting kan worden bereikt door eenvoudig de lichtbronnen te dimmen of decoratieve verlichting toe te voegen, bijvoorbeeld met LED StripsEen verlichtingssysteem dat afzonderlijk kan worden opgesteld, bijvoorbeeld in de vorm van een kabel- of railsysteem met spots wordt aanbevolen.