Vorige

Dimbare LED lamp

Dimbare LED lampen zijn er in verschillende vormen en maten. Al uw standaard gloeilampen en halogeenlampen kunnen 1-op-1 vervangen worden door LED. Om de juiste LED lamp te vinden is het belangrijk om het wattage te weten van uw huidige lamp. Met behulp van de filters kunt u eenvoudig de juiste lamp vinden. Door uw huidige verlichting te vervangen door LED bespaart u tot wel 90% op uw energiekosten. Wilt u meer informatie over hoeveel u kunt besparen? Bel ons dan op 088-3100000.
Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 267 in totaal

267 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 267 in totaal

267 Producten

Bestel hier dimbare LED lampen

LED lampen dimmen

LED lampen dimmen; er is veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Kunnen LED lampen nu wel of niet gedimd worden? Lampdirect zorgt in het onderstaande artikel voor opheldering.

Is mijn LED lamp dimbaar?  

Voordat u uw lamp gaat dimmen, dient u er eerst achter te komen of uw LED lamp dimbaar is. Dit kunt u achterhalen door bijvoorbeeld op uw verpakking te kijken of door op internet uw product op te zoeken. Nadat u geconstateerd heeft dat de lamp dimbaar is, kunt u via de volgende informatie bepalen hoeveel lampen u aan kunt sluiten op één dimmer. 

Een zeer belangrijke factor is het bepalen van de maximale belasting. De regel welke gehanteerd wordt voor het bepalen van deze maximale belasting, is om 10% te nemen van het maximale vermogen van de dimmer. Het aantal wat hieruit komt, is het vermogen wat benut kan worden voor het aantal te dimmen lampen. Om het te verduidelijken volgt een voorbeeld:

Wanneer u een dimmer heeft met een maximale vermogen van 500W, neemt u hier 10% van = 50W. De aanbevolen maximale belasting door LED lampen dient dus kleiner te zijn dan of gelijk te zijn aan 50W. Dit komt neer op bijvoorbeeld 7 LED lampen van de Philips MASTER LEDspot LV 7-35W. Dit is namelijk 7 LED lampen x 7W = 49W.

Koop hier dimbare LED drivers

12V: drivers om te dimmen

Wanneer u een 12V LED lamp heeft, let u er dan op dat u naast uw dimmer tevens een driver nodig heeft welke kan dimmen. Er bestaan diverse soorten drivers. Lampdirect.nl heeft de meest gangbare driver 12V in het assortiment opgenomen, de Osram HTM Halotronic. Deze kunt u ook voor LED lampen gebruiken. We verkopen het merk Osram doordat het een voordeligere versie is van Philips met dezelfde kwaliteit. 

Twee fase dimbaar

Er zijn twee soorten dimmers te onderscheiden, namelijk de fase aansnijdende dimmers en de fase afsnijdende dimmers. U kunt uw LED lamp dimmen wanneer u R- en RL-dimmers (= fase aansnijdende dimmers) gebruikt. Er bestaan ook RC- en RLC-dimmers (= fase afsnijdende dimmers), deze kunt u niet gebruiken om uw LED lampen te dimmen. 

Mijn LED lampen zijn dimbaar, welke dimmer heb ik nodig? 

Er zijn ontzettend veel dimmers op de markt en het is dan ook lastig te bepalen met welke dimmer u welke lampen kunt dimmen. Om het beste resultaat de verkrijgen, adviseren wij om Philips lampen te dimmen met Philips dimmers. Een fijn hulpmiddel dat u kunt gebruiken is de dimmer lijst. Via deze lijst kunt u precies aflezen welke dimmer zorgt dat uw LED lampen dimmen

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen