088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar garantie
 • Zakelijk? Offerte op maat
 • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
 • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

Verlichting voor Kantoor

Verlichting voor kantoor verbetert de prestaties op de werkvloer. Hiervoor is de juiste kleurtemperatuur, UGR waarde en lichtintensiteit belangrijk. LED verlichting in de lichtkleur 4000 Kelvin (koel wit licht) zorgt ervoor dat personeel gefocust en alert blijft. LED panelen met een UGR<19 waarde zijn volgens Europese normeringen verplicht op kantoor. Verder zijn LED Inbouwspots en LED Downlights erg geschikt als verlichting voor kantoren. LED kantoorverlichting staat garant voor een lange levensduur en een forse energiebesparing, die kan oplopen tot ruim 90%. Je investeert dus niet alleen in het welzijn van personeel, maar ook in een lagere energierekening. Per 1 januari 2023 is het energielabel C verplicht in ieder kantoorgebouw vanaf 100 vierkante meter. Om dit label te verkrijgen kan Lampdirect je van A tot Z voorzien van de beste service, zoals een offerte, lichtplan op maat en de installatie van LED verlichting op locatie. Klik hier voor meer informatie en om contact op te nemen met onze lichtexperts. Alle relevante informatie over kantoorverlichting kun je vinden door hier te klikken ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 235 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat verstaan we onder kantoorverlichting?

LED Verlichting Kantoor

 

Bij Lampdirect focussen we betreft kantoorverlichting specifiek op de verlichting die gebruikt wordt bij de werkplekken in een kantoorgebouw. Hierbij kun je denken aan de ruimtes waar achter een bureau of werkbank wordt gewerkt alsmede vergader- en/of overlegruimtes. Dit heeft te maken met de specifieke verlichtingseisen die in dergelijke ruimtes gesteld worden.

 

Waarop dien je te letten bij de aanschaf van verlichting voor kantoren?

Als je op het punt staat om kantoorverlichting te kopen, dien je rekening te houden met de NEN-EN 12464-1 normering. Dit zijn voorschriften voor werkomgevingen, die de Europese Unie heeft uitgevaardigd. Aan deze normering dient op iedere werkplek te worden voldaan en betreft:

 • De verlichtingssterkte / lichtopbrengst (lux of lm/m²).
 • De verblindingsfactor (UGR).
 • De kleurweergave (CRI).

 

 

Bovendien is het voor kantoorgebouwen verplicht om per 1 januari 2023 een energielabel C te bezitten. Dit energielabel is te allen tijde vermeld in de specificaties van een product. Als bedrijf kun je hierbij profiteren van een Energie-Investeringsaftrek (EIA), wat de investering in kantoorverlichting direct aantrekkelijker maakt. Je kunt hier meer over EIA lezen.

 

Welke lichtopbrengst dient kantoorverlichting te hebben?

De lichtopbrengst mag in kantoren nooit lager zijn dan 500 Lumen per vierkante meter; dit staat gelijk aan 500 Lux. Hierbij doelen we enkel op de standaard werkplekken en vergaderruimtes die in een kantoor aanwezig zijn. Worden er in een kantoorruimte ook gedetailleerde taken uitgevoerd, zoals technisch tekenwerk, dan is een lichtsterkte van 750 Lux aan te raden. Andere typen ruimtes in een kantoorgebouw, zoals kantines en gangen, hebben over het algemeen een lager aantal Lux nodig. Hierover vind je meer terug in de tabel die enkele paragrafen hieronder is geplaatst.

Bij kantoorverlichting dient het licht gelijkmatig over de ruimte te worden verdeeld. Je dient te voorkomen dat er donkere hoeken zijn waar de lichtopbrengst niet overeenkomt met de rest van de omgeving. Iedereen dient immers voldoende licht te hebben om zijn of haar werk goed uit te kunnen voeren. LED armaturen die hun licht diffuus en in alle richtingen uitstralen (indirecte verlichting), zijn hiervoor een goede oplossing. Deze lichtbronnen zorgen voor de algemene verlichting in een ruimte. Armaturen voor accentverlichting (directe verlichting) kunnen wel worden gebruikt om nog meer licht toe te voegen aan bepaalde gebieden of om objecten in beeld te brengen.

 

Wat dien je in gedachten te houden over verblinding (UGR)?

Kantoorverlichting dient een waarde van UGR<19 te hebben. Dit houdt in dat medewerkers de gehele dag door ongehinderd kunnen werken zonder klachten te ervaren zoals hoofdpijn of verblinding. In ruimtes waar niet geconcentreerd hoeft te worden gewerkt, bijvoorbeeld kantines en hallen, zijn andere UGR-waarden van toepassing. Meer gedetailleerde informatie is te vinden in de onderstaande tabel.

 

Type ruimte Lichtopbrengst (Lux) Verblindingsgraad (UGR)
Standaard werkplekken (bureau / werkbank) 500 Lux UGR<19
Gedetailleerde werkplekken (vb. technisch tekenwerk) 750 Lux UGR<16
Vergader- en/of overlegruimtes 500 Lux UGR<19
Hallen en gangen 100 Lux UGR<22
Kantines 200 Lux UGR<22
Garderobes 200 Lux UGR<25
Trappenhuizen 150 Lux UGR<25

 

Welke kleurweergave (CRI) is vereist bij kantoorverlichting?

De kleurweergave van werkplekken, zo ook kantoren, dient een minimale waarde te hebben van 80Ra. Maak je gebruik van LED kantoorverlichting, dan wordt er standaard aan deze eis voldaan. Ben je nog niet overgestapt op LED dan is het mogelijk dat je te maken hebt met een lagere kleurweergave. 80-89Ra staat voor een goede kleurweergave. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een kleurweergave van 90-99Ra; een perfecte CRI. In dit geval is er geen kleurverschil waar te nemen tussen kleuren onder lamplicht en dezelfde kleuren in natuurlijk daglicht. 

Goed om te weten! Een perfecte CRI is met name handig voor werkplekken waarin kleuren bijdragen aan het koopgedrag van de consument, maar ook in werkomgevingen waar kleuren een impressie geven van een eindresultaat. Bij kantoorverlichting is dit dus niet vereist!

 

Welke lichtkleur dien je te gebruiken in kantoren?

In principe geldt dat kantoorarmaturen altijd de lichtkleuren koel wit (4000K) of daglicht wit (6500K) dienen te hebben. Dat komt doordat deze kleurtemperaturen hoge blauwwaarden hebben, die het lichaam wakker maken en de concentratie bevorderen. Hierbij kan echter een nauwkeuriger onderscheid worden gemaakt Je kunt ‘standaard’ kantooromgevingen verlichten met koel wit licht (4000K). Wordt er echter veeleisend gedetailleerd werk verricht in jouw kantoorgebouw, zoals technische tekeningen, dan dien je te kiezen voor daglicht wit licht (6500K). Deze kleurtemperatuur komt overeen met natuurlijk daglicht en biedt daarom de beste voorwaarden voor dergelijke taken.

Andere ruimtes in een kantoorgebouw, zoals kantines en gangen, kunnen worden voorzien van een warmere lichtkleur (2700K of 3000K). Dit is afhankelijk van de mate van natuurlijk daglicht die in een ruimte aanwezig is. Zijn er veel ramen, dan is de lichtkleur 2700K voldoende. Zijn er weinig ramen, dan kun je beter kiezen voor 3000K. Deze lichtkleuren zorgen voor een ontspannen sfeer.

 

LED Verlichting Kantoor
4000K LED Vergaderruimte

 

Wat is goede kantoorverlichting?

Als je kantoorverlichting wilt aanschaffen, kun je kiezen uit een groot aantal LED armaturen. Welk armatuur het beste tot zijn recht komt, is echter afhankelijk van het doel van de verlichting. Dit is op te delen in de algemene verlichting en de ondersteunende verlichting.

Algemene verlichting - De meest geschikte lichtbronnen voor kantoren zijn LED panelen. Dit type armatuur wordt gebruikt om kantoorruimtes te voorzien van gelijkmatig verspreidt licht. Een LED paneel heeft altijd een UGR-waarde, waardoor je eenvoudig kunt filteren op UGR<19. Dit is niet het geval bij andere armaturen. Derhalve is deze lichtbron dé lichtoplossing indien je aan de NEN-EN normering voor kantoorverlichting wilt voldoen.

LED panelen kunnen direct in een systeemplafond of standaard plafond geplaatst worden, maar kunnen ook met behulp van een montagekit aan het plafond worden bevestigd of opgehangen. Bekijk hier alle Noxion LED paneel accessoires.

Ondersteunende verlichting - Je kunt LED panelen aanvullen met andere lichtbronnen, waarvoor LED inbouwspots en/of LED downlights een ideale invulling zijn. Deze armaturen kunnen specifiek worden gebruikt om een bepaald gebied of object extra te verlichten en passen door het strakke design perfect bij LED panelen.

 

Is het mogelijk om gebruikt te maken van slimme kantoorverlichting?

Jazeker! Slimme verlichting voor kantoren kun je herkennen aan de aanduiding ‘DALI’. LED armaturen die zijn voorzien van het DALI systeem kunnen worden gegroepeerd, waarna je gebruik kunt maken van een automatische aan/uitschakelaar. Dit houdt in dat de kantoorverlichting enkel brandt zodra er beweging wordt waargenomen. Bovendien kun je de lichtbronnen gelijkmatig dimmen, waardoor je de lichtintensiteit kunt afstemmen op de activiteit die in een ruimte plaatsvindt. Meer informatie over DALI kun je terugvinden in de blog ‘

Waarom zou ik DALI armaturen kiezen?’. 

Wil je liever meteen DALI armaturen aanschaffen voor jouw kantoor? Bij Lampdirect vind je diverse LED panelen en LED downlights met dit systeem. Dit onder andere van A-merken Noxion, Philips en LEDvance.

 

Ik heb TL buizen in mijn kantoorgebouw. Kan ik deze vervangen door LED?

TL buizen werden in het verleden vaak gebruikt voor kantoorverlichting, maar hebben niet altijd een kleurweergave die voldoet aan de gestelde NEN-EN normering. Je kunt deze conventionele verlichting echter eenvoudig vervangen door LED buizen. Hiervoor hoef je geen nieuw armatuur aan te schaffen. Je hoeft enkel de oude TL buizen te verwisselen met een LED variant. Bekijk van tevoren wel of jouw TL verlichting werkt met een conventioneel voorschakelapparaat (EM) of een elektronisch voorschakelapparaat (HF). 

Tip! Kun je niet terugvinden welk voorschakelapparaat (VSA) jouw TL armatuur heeft? Indien jouw TL buizen flikkeren bij het inschakelen van de verlichting, dan heb je te maken met een conventioneel VSA. Je hebt in dit geval LED buizen nodig met de aanduiding ‘EM’. Flikkeren jouw TL buizen niet, dan dien je gebruik te maken van LED buizen die werken met een ‘HF’ VSA. Je kunt ook LED buizen met ‘UN’ kiezen. Deze kunnen voor beide voorschakelapparaten worden gebruikt.

Zijn jouw TL buizen geplaatst in een systeemplafond? In dit geval kun je jouw TL armaturen ook uit het plafond halen en deze vervangen door een LED paneel met dezelfde afmetingen.

 

Wil je een LED paneel installeren? In onderstaande video zie je hoe je dit doet!

Verlichting voor kantoor verbetert de prestaties op de werkvloer. Hiervoor is de juiste kleurtemperatuur, UGR waarde en lichtintensiteit belangrijk. LED verlichting in de lichtkleur 4000 Kelvin (koel wit licht) zorgt ervoor dat personeel gefocust en alert blijft. LED panelen met een UGR<19 waarde zijn volgens Europese normeringen verplicht op kantoor. Verder zijn LED Inbouwspots en LED Downlights erg geschikt als verlichting voor kantoren. LED kantoorverlichting staat garant voor een lange levensduur en een forse energiebesparing, die kan oplopen tot ruim 90%. Je investeert dus niet alleen in het welzijn van personeel, maar ook in een lagere energierekening. Per 1 januari 2023 is het energielabel C verplicht in ieder kantoorgebouw vanaf 100 vierkante meter. Om dit label te verkrijgen kan Lampdirect je van A tot Z voorzien van de beste service, zoals een offerte, lichtplan op maat en de installatie van LED verlichting op locatie. Klik hier voor meer informatie en om contact op te nemen met onze lichtexperts. Alle relevante informatie over kantoorverlichting kun je vinden door hier te klikken ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.