Kantoorverlichting Advies

Kiezen voor professionele LED kantoorverlichting brengt verschillende voordelen met zich mee voor jouw bedrijf. Je ervaart namelijk niet alleen de beste lichtkwaliteit, maar je bespaart ook energie en geld. LED armaturen zijn er in verschillende vormen en varianten. Volg onze gids om de beste kantoorverlichting te vinden.


Basisverlichting | Algemene Kantoorverlichting

led_panelsled_panels

LED Panelen

arrowarrow
led_trunkingled_trunking

LED Lichtlijnen

arrowarrow
led_tubesled_tubes

LED TL Buizen

arrowarrow

LED panelen en LED lichtlijnen zijn de ideale vervanger voor TL armaturen, maar je kunt er ook voor kiezen om TL buizen te vervangen door retrofit LED buizen.

 

Met LED panelen voldoe je meteen aan geldende normen en meer:

UGR<19 is verplicht in kantoren (kantoortuinen, vergaderruimtes en werkplekken).
UGR<22 armaturen zijn ideaal voor recepties en balies.
UGR<16 is zeer geschikt voor gebruik in technische tekenkamers.
DALI dimbaar zorgt voor een slim lichtplan met optie tot zoneverlichting.
RGB + CCT armaturen creëren een flexibel lichtplan qua lichtopties en besturing.

  

Lichtlijnen verlichten door de lichtopbrengst kantoren met standaard of hoge plafonds.

led_track_spotsled_track_spots

LED Railspots

arrowarrow
LED_downlightsLED_downlights

LED Downlights

arrowarrow
LED-spotsLED-spots

LED Inbouwspots

LED railspots, LED downlights en LED inbouwspots zijn perfect voor extra verlichting in kantoortuinen of voor basisverlichting in hallen, showrooms, vergaderruimtes etc.

 

LED railspots zijn verkrijgbaar met een uitstekende CRI (90-99 Ra) en worden gebruikt voor productaccentuatie. 3 fase railverlichting geeft een ruimte drie lichtopties in één met kantelbare spots. Door een 3-fase railsysteem te installeren, kun je eenfasig of driefasig verlichten; een multifunctioneel armatuur dat zich aanpast aan het doel van de ruimte.

  

LED inbouwspots zijn naar eigen wens in te vullen:

Keuze uit inbouwspots met lamp of inbouwspots zonder lamp.
Overige opties: waterdichte spotsopbouwspots of dimbare inbouwspots.


Zoek je een verlichting installateur voor je kantoor?

Lampdirect staat voor je klaar! Wij hebben een uitgebreid netwerk aan installateurs, waarmee we intensief samenwerken. Er is altijd een vakman bij jou in de buurt die je verlichting snel en professioneel op de juiste plek plaatst. Zo zorgen we er samen voor dat je vele jaren kan genieten van je nieuwe verlichting!

We brengen je graag in contact met de juiste installateur. Neem hiervoor contact op met onze lichtadviseur Melissa of deel je gegevens met ons.


Hulp bij installatie nodig?


Basis- of Accentverlichting | Decoratieve Kantoorverlichting

Professionele kantoorverlichting is niet compleet zonder een decoratieve en/of warme lichttoevoeging, die onder andere zorgt voor een aangename sfeer en opbloeiende creativiteit. Met onze design plafondlampenhanglampen en wandlampen  combineer je eenvoudig de juiste werkverlichting met een sfeervol tintje, zonder dat dit ten koste gaat van de focus en productiviteit in een kantooromgeving.

 

Designlampen zorgen echter niet alleen voor een compleet lichtplan bij de daadwerkelijke werkplekken, maar ook in andere kantoorruimtes:

• Vergaderruimtes of flexplekken - Hier kunnen ze gebruikt worden als basisverlichting.
• Recepties en ontvangsthallen - De armaturen nodigen gasten uit (aangename sfeer).
• Kantines en gangen - Designlampen geven net wat meer karakter aan deze ruimtes.

ceiling_lightsceiling_lights

Plafondlampen

arrowarrow
pendant_lampspendant_lamps

Hanglampen

arrowarrow
wall_lampswall_lamps

Wandlampen

arrowarrow

Lichtplannen voor duurzame kantoorverlichting kunnen verder uitgebreid worden met slimme toevoegingen of functies. Zo geven LED strips een prachtig accent aan het interieur in een ruimte (vloeren, wanden, trappen, meubels etc.). Heeft jouw kantoorpand ruimtes die gedeeltelijk of voor korte duur gebruikt worden? Er zijn diverse armaturen verkrijgbaar als LED sensorverlichting. Hiermee reduceer je het energieverbruik van deze armaturen tot het hoogstnoodzakelijke.

 

Vergeet ook vooral niet om jouw kantoor te voorzien van noodverlichting (verplicht). Bij Lampdirect vind je twee soorten noodverlichting, die beiden voldoen aan de NEN-normen:

Vluchtrouteaanduiding (pictogramverlichting) wijst op de dichtstbijzijnde nooduitgang.
Vluchtrouteverlichting zorgt voor een veilige route naar nooduitgangen.

sensor_lampssensor_lamps

Sensorverlichting

arrowarrow
LED_stripsLED_strips

LED Strips

arrowarrow
emergency_lightingemergency_lighting

Noodverlichting

arrowarrow

Wil je graag meer weten over hoe je de perfecte verlichting voor de gemeenschappelijke ruimtes in jouw kantoorgebouw vind? Lees dan ons Verlichtingsadvies voor gemeenschappelijke ruimtes. In dit verlichtingsadvies leggen we alles uit over hoe je de algemene ruimtes, zoals recepties, foyers, trappenhuizen en gangen, in jouw bedrijfspand verlicht. Zo haal jij het beste uit de verlichting in je hele pand!

Lees ons Verlichtingsadvies gemeenschappelijke ruimtes hier.


Meer informatie nodig? Bekijk onze content over kantoorverlichting!

Om meer te weten te komen over de beste verlichtingsoplossingen voor kantoren, kun je onze hulpbronnen raadplegen. We hebben verschillende informerende blogartikelen, zoals een samengevatte versie van de NEN EN 12464-1 normering of uitleg over hoe je een slim en/of best practice verlichtingsplan voor kantoren kunt maken voor specifieke ruimtes. We geven ook meer gedetailleerde informatie over armaturen onderaan onze categoriepagina's, zoals bij LED panelen en LED TL buizen. Hulp nodig bij de installatie? Diverse armaturen, die in kantoren worden gebruikt, hebben een video die uitlegt hoe het product dient te worden geïnstalleerd.


Enkele kantoorverlichting aanbevelingen in een notendop!

LED verlichting biedt vele opties voor diverse ruimtes in kantoren. Hieronder onze aanbevelingen voor het design van jouw lichtplan!

Lichtintensiteit - Het wordt aanbevolen om minimaal 500 lux en maximaal 1000 lux boven bureaus en werkplekken te gebruiken (directe werkomgeving). In een straal van 50cm rond de directe werkplek kan de lichtintensiteit één niveau worden verlaagd. In dit geval minimaal 300 Lux (indirect werkgebied). In vergaderruimtes wordt hetzelfde lux-niveau geadviseerd, terwijl technische tekenkamers in kantoren minimaal 750 lux nodig hebben en dus 500 lux in het indirecte werkgebied.

Lichtkleur - Koele lichtkleuren, 4000K en 6500K, hebben een positief effect op de focus en concentratie in werkplekken. Voor algemene ruimtes zoals gangen, recreatieruimtes en de kantine adviseren wij te kiezen voor warm wit licht: 3000K of zelfs 2700K. Voor de beste beleving kun je kiezen voor Human Centric Lighting. Deze armaturen passen hun lichtopbrengst gedurende de dag aan de hoeveelheid natuurlijk daglicht op kantoor aan, evenals de biometrische klok van mensen, wat zorgt voor maximaal visueel comfort.

DALI systeem - Met DALI kun je armaturen groeperen en tegelijkertijd bedienen. Enkele voorbeelden zijn het gelijktijdig dimmen van de armaturen, het instellen van timers die een groep armaturen automatisch aan- of uitzetten of het gebruik van zoneverlichting.

bulb

Heeft jouw kantoorpand een standaard afmeting ...

Dan kun je direct aan de slag met onze professionele lichtplannen! Onze lichtexperts hebben hiervoor diverse lichtcalculaties uitgevoerd, met verschillende geschikte armaturen als uitgangspunt, om jou het juiste advies te bieden. Het grootste voordeel, je kunt de lichtplannen gratis downloaden!

Optimaal verlichten van thuiswerkplekken en flexwerkplekken!

Kantooruren in combinatie met thuiswerken is de nieuwe standaard voor tal van bedrijven. Een thuiswerkplek inrichten is echter meer dan het plaatsen van een (ergonomisch) bureau met stoel. Zo zijn daglicht (ramen) en goede verlichting bij jouw thuiswerkplek van groot belang om de werkdag met focus en concentratie door te komen, en de beste prestaties te leveren. Onze thuiswerken tips:

Plaats 4000K LED plafondarmaturen (downlights, hanglampen en/of plafondlampen) tot 1000 Lumen voor de vereiste 500 Lux en om lichthinder op je beeldscherm te voorkomen. Gebruik een stralingshoek van 90° of meer voor een gelijkmatige lichtverdeling.

Zorg voor aanvullende werkplekverlichting op jouw bureau. Bureaulampen zijn hiervoor een ideale oplossing, aangezien ze zorgen voor een efficiënt gericht licht. Bovendien bieden deze lampen een decoratieve toevoeging, die kan leiden tot creativiteit.

* Deze tips gelden zowel voor een thuiskantoor als voor flexwerkplekken. Dit laatste kan onderdeel zijn van een kantoorpand, maar je kunt ook een flexwerkplek huren. Is de inrichting van een pand met flexwerkplekken vergelijkbaar met een kantoortuin, dan geldt het advies van kantoorverlichting!


Wij helpen je met een professioneel plan voor kantoorverlichting!

We komen meteen ter zake: Onze dienstverlening kan zo uitgebreid zijn als je maar wilt! De verlichtingsexpertise van Lampdirect varieert van het maken van een offerte op maat tot het leveren van professioneel lichtadvies met aanvullende diensten tijdens de installatie.

Zodra je contact opneemt met onze verlichtingsexperts, zullen zij op basis van normgebaseerde lichtcalculaties (NEN-EN 12464-1) een lichtplan maken dat perfect past bij jouw kantoorpand. In dit plan is een plattegrond opgenomen, zodat jouw eigen installateurs of onze installatiepartners weten hoe onze LED lichtoplossing optimaal kan worden geïmplementeerd. Bovendien kunnen we, zodra ons lichtplan is opgesteld, een 3D gesimuleerde versie tonen om een visueel overzicht te geven van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Indien je extra supervisie wenst tijdens het installatieproces, is dat ook een service die wij kunnen aanbieden. Interesse? Vul het formulier op deze pagina in of neem contact met ons op via 088 310 00 06.

Wij helpen je graag met je projectverlichting. Heb je daar geen behoefte aan? Als je jouw bedrijf aanmeldt voor een zakelijk account (pro account), profiteer je niet alleen van de beste inkoopvoorwaarden, maar heb je ook een persoonlijk verkoopcontact die zorgt voor offertes, de mogelijkheid tot kopen op rekening en/of de beste leveringsvoorwaarden wanneer producten op voorraad zijn.