• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

LED Filament | LED Kooldraadlampen

LED Filament lampen zijn glazen lampen met een LED filament. Het is de moderne vorm van de kooldraadlampen zoals we die vroeger kenden. Ze zijn ontworpen om de look and feel van een klassieke kooldraadlamp na te bootsen. LED Filament verbruikt echter een stuk minder energie en heeft een langere levensduur. LED filament lampen worden meestal gebruikt als decoratieve sfeermakers in bijvoorbeeld industriële armaturen in huizen, kantoren, winkels of horeca. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, van het populaire peertje tot speciale vormen als de diamant of paddenstoel. Ook kan je kiezen uit verschillende afwerkingen zoals helder, goud of smokey. Kies een dimbare LED filament variant om extra sfeer te creëren.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 152 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een LED Filament lamp?

LED Filament lampen worden ook wel LED Kooldraadlampen, LED Vintage lampen en/of LED Gloeilampen genoemd. We kunnen deze stijlvolle verlichting het best omschrijven als LED lampen met helder glas, waardoor de kooldraad (filament) goed zichtbaar is. Hoe deze kooldraad in de lamp te zien is, kan verschillen. In de wat kleinere LED kooldraadlampen is dit vaak een rechthoekig/staafvormig filament, terwijl in de grotere LED Filament (Globe lampen) ook onder meer een spiraalvormige kooldraad ziet. 

 

Wat zijn de voordelen van LED Kooldraadlampen?

We kennen allemaal de klassieke gloeilamp met helder glas. Een LED Filament lamp is de zuinige, duurzame en milieuvriendelijke vervanger van de conventionele gloeilamp. Het grootste voordeel is dat je met de aanschaf van LED tot wel 90% aan energiekosten bespaart! Een simpel voorbeeld; een LED Filament lamp van 7 Watt vervangt een gloeilamp van 50 Watt. Dat is een zeer fors verschil, waardoor er dus ook veel minder stroom wordt verbruikt. Verder is een vintage LED lamp veel beter voor het milieu, omdat er geen giftige stoffen worden gebruikt en de lamp zelf niet warm kan worden. Ook kun je bij Lampdirect een LED Filament lamp in verschillende vormen, lichtkleuren en fittingen kopen. De keuze is dus reuze!

 

Waar moet ik op letten als ik een LED Filament lamp online wil kopen?

Weet je al op welke plek je de LED Filament wil gebruiken? Met andere woorden; in welke ruimte komt de verlichting te hangen? Dit is het meest relevant wanneer je LED Filament verlichting wil kopen. In het kader daarvan speelt de grootte van de lamp ook een rol. Niet ieder formaat past namelijk in een bepaald armatuur. Dat geldt dus ook voor de vorm. Een LED lamp in peervorm of kaarsvorm is in sommige gevallen beter geschikt dan een bolvormige LED Globe lamp, die een wat grotere/bredere diameter heeft. Wanneer je de gewenste vorm hebt uitgekozen, is het goed om naar de lichtkleur te kijken. Vrijwel alle LED Kooldraadlampen uit ons assortiment hebben een extra warm witte kleurtemperatuur (van 1800 Kelvin tot 2700 Kelvin). Dat verraadt meteen dat het om zeer warm licht gaat, dat sfeerverhogend is.

 

Welke kleurtemperaturen zijn er beschikbaar voor een LED Kooldraadlamp?

Je kunt qua lichtkleur kiezen uit verschillende opties in de categorie 'extra warm wit'. Misschien ben je geneigd om te denken dat er weinig verschil zit in de tint van het licht omdat het steeds over extra warm wit licht gaat, maar dat is niet zo. Een LED Filament lamp in 1800 Kelvin komt namelijk meer overeen met kaarslicht, terwijl een Vintage LED product in 2700 Kelvin een tint is die nog steeds als warm en sfeervol omschreven kan worden, maar wel een wat feller licht uitstraalt. Onthoud dus; hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht! Dit kun je soms ook zien aan de kleur van het glas van de LED Filament lamp. Om je een extra handje te helpen kun je in onderstaande tabel jouw favoriete kleurtemperatuur aanklikken. 

Kleurtemperatuur Kenmerken
1800 Kelvin Extra sfeervol, komt overeen met kaarslicht
2000 - 2200 Kelvin Zeer sfeervol licht met een zacht karakter
2400 - 2700 Kelvin Sfeervol licht. Iets feller/krachter qua lichtsterkte
4000 Kelvin Koel wit. Onder meer geschikt tijdens het lezen/studeren

 

Zijn er ook dimbare LED Filament lampen?

Jazeker, ons assortiment bestaat uit diverse LED Filament lampen die dimbaar zijn. Het voordeel van een dimbare LED kooldraadlamp is dat je extra bespaart op je energieverbruik. Dat komt omdat een lamp niet op volle sterkte hoeft te schijnen, wanneer deze wordt gedimd. Oftewel; er is niet de volledige capaciteit aan vermogen nodig. Ook wat betreft dimbare LED vintage verlichting heb je meerdere opties als het gaat om de vorm van de lamp, alsmede de kleurtemperatuur. Benieuwd naar alle dimbare Filament lampen? Klik dan hier en je ziet direct alle beschikbare producten. Ben je al bekend met dim to warm LED Filament lampen? Het unieke aan dim to warm LED verlichting is dat tijdens het dimmen ook de kleurtemperatuur verandert. LET OP: wil je jouw LED vintage lamp dimmen? Dan heb je altijd een LED dimmer nodig.

 

Welke LED Vintage lamp is het meest geschikt voor mijn huiskamer?

Een huiskamer is een plek waar vooral in de avonduren activiteiten plaatsvinden die met ontspanning te maken hebben. Denk hierbij aan het kijken van bijvoorbeeld een serie of film op tv, een etentje met vrienden of een spelletjesavond. Wat dat betreft is het fijn als de verlichting een extra boost geeft aan de gezelligheid die er heerst. Ook kun je ervoor zorgen dat de lampen boven de eettafel of in de buurt van de televisie, er qua uiterlijk en looks extra uitspringen. Het combineren van verschillende vormen LED Kooldraadlampen is ook iets wat regelmatig wordt gedaan. Dat zorgt voor een speels effect. Het is dus helemaal aan jou! Denk ook goed na of de lampen wel of niet moeten kunnen dimmen. Andere plekken in huis waar deze LED verlichting goed tot zijn recht komt zijn slaapkamers, zolders en keukens.

 

Zijn LED Filament lampen geschikt als sfeerverlichting voor restaurants, hotels en cafés?

Absoluut! LED vintage verlichting zie je om die reden ook heel veel in onder andere restaurants, kroegen, hotels, theaters, sauna's. Wanneer je klanten of bezoekers bij binnenkomst meteen een verwelkomend gevoel geeft, dan heb je al een belangrijk doel bereikt. De aanwezigheid van de juiste LED verlichting speelt daar een cruciale rol in. Restaurants met een wat koeler licht nodigen niet bepaald uit voor mensen die op zoek zijn naar een gezellig plekje om te gaan eten, terwijl horecagelegenheden met een warme en gezellige sfeer veel meer aantrekkingskracht hebben. LED kooldraadlampen zijn dus ook bij uitstek geschikt als decoratieve verlichting, omdat ze een ruimte extra aanzien kunnen geven, vooral op momenten dat het buiten donker is.

 

In welke vormen zijn LED Kooldraadlampen beschikbaar?

Op zoek naar een LED Filament lamp in een bepaalde vorm? Dan ben je bij Lampdirect op de juiste plek! Ga je voor een Filament lamp in peervorm? Of toch liever een kaarsvorm, globe vorm of edison vorm? Ook hebben we een aantal speciale vormen beschikbaar, zoals een diamantvorm, hartvorm of paddenstoelvorm. In het filtermenu aan de linkerkant van deze pagina zie je bij 'Vorm' alle opties waar je uit kunt kiezen. Wat je ook kunt doen is hieronder jouw favoriete vorm aanklikken. Je krijgt dan meteen alle LED Filament lampen in de betreffende vorm te zien! 

 

LED Filament lampen zijn glazen lampen met een LED filament. Het is de moderne vorm van de kooldraadlampen zoals we die vroeger kenden. Ze zijn ontworpen om de look and feel van een klassieke kooldraadlamp na te bootsen. LED Filament verbruikt echter een stuk minder energie en heeft een langere levensduur. LED filament lampen worden meestal gebruikt als decoratieve sfeermakers in bijvoorbeeld industriële armaturen in huizen, kantoren, winkels of horeca. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, van het populaire peertje tot speciale vormen als de diamant of paddenstoel. Ook kan je kiezen uit verschillende afwerkingen zoals helder, goud of smokey. Kies een dimbare LED filament variant om extra sfeer te creëren.

Toon meer

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.