088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

  • Ontvang tot wel 20% volumekorting
  • Persoonlijk verkoopcontact
  • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
  • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

LED Gasontladingslampen

LED Gasontladingslampen, of HID lampen, zijn het energiezuinige alternatief voor conventionele gasontladingslampen. Deze worden traditioneel wijds toegepast in de industrie, detailhandel en hooghangende toepassingen. Sommige gasontladingslampen worden sinds 2015 uitgefaseerd, omdat ze giftige stoffen bevatten, zoals kwik. LED gasontladingslampen zijn daarentegen kwikvrij en besparen veel energie. Ook ben je verzekerd van lage vervangingskosten, omdat deze lampen tot wel 20 jaar lang meegaan! De terugverdientijd is echter flink lager, wat deze lampen een snelle en rendabele lichtoplossing maken. Heb je een open armatuur? Ga dan voor LED gasontladingslampen met een matte lampafwerking. Klik en lees meer over deze lichtbron ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 77 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat zijn de voordelen van een LED gasontladingslamp?

We kennen allemaal de traditionele gasontladingslamp. Hoewel deze vorm van verlichting al sinds 2015 is uitgefaseerd, zijn deze producten bij Lampdirect nog steeds verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Het kan echter stukken zuiniger. En wel met de aanschaf van een LED gasontladingslamp. Deze lampen worden ook wel HID lampen genoemd. Het grootste voordeel van deze LED lampen is dat je energiebesparing al snel oploopt tot ruim 70%! Daarnaast bevatten LED gasontladingslampen geen giftige stoffen en zijn ze veel beter voor het milieu. Bovendien gaat LED verlichting veel langer mee! De diverse producten uit ons assortiment gaan tot wel 60.000 branduren mee. Omgerekend is dat meer dan 20 jaar bij een gemiddeld verbruik. Populaire producten zijn onder meer de TrueForce serie van Philips.

 

Uit welke HID LED lampen kan ik kiezen?

In ons assortiment zijn er meerdere opties als het gaat om het kiezen van een LED variant voor de gasontladingslamp, oftewel de HID lamp. Belangrijk om te weten is dat er meerdere fittingen verkrijgbaar zijn. De meest gebruikte daarvan zijn de brede E40 schroeffitting en de E27 schroeffitting. Ook is er LED HID verlichting bij Lampdirect verkrijgbaar met B22 bajonet fitting. Welke lamp je ook kiest, je profiteert altijd van de hoogste kwaliteit LED verlichting van topmerken als Osram en Philips. Ook qua garantietermijn zit je goed bij Lampdirect. 

LED HID lamp Lampvoet / fitting
LED HPL Lampen E27 + E40 brede schroeffitting
LED HQL Lampen E27 + E40 brede schroeffitting
LED HPI Lampen E40 brede schroeffitting

 

Waar kan ik LED gasontladingslampen toepassen?

Een LED HID lamp is een uitermat geschikt product voor onder meer de industrie en detailhandel. Zo kun je een LED HPL lampen en HPI lampen makkelijk en snel 1-op-1 vervangen voor een traditionele HPL gasontladingslamp in high-bay toepassingen. Dat verraadt meteen dat een LED gasontladingslamp geschikt is om op grotere hoogte te hangen. En dat ligt vooral aan de hoge lichtopbrengst die deze LED gas lampen bezitten. Dankzij het felle en krachtige licht kunnen ze grotere ruimtes van natuurlijk en fris licht voorzien. LET OP: niet alle LED gasontladingslampen kun je rechtstreeks aansluiten op de netstroom (230V). Heeft de LED HID lamp een ander voltage (bijvoorbeeld 110V), dan voldoet in de meeste gevallen het huidige voorschakelapparaat van de oude gasontladingslamp. Het belangrijkste is dat de fitting/lampvoet precies hetzelfde is.

 

Hoe lang gaat een LED HID lamp mee?

De levensduur van HID LED verlichting bedraagt gemiddeld zo'n 50.000 uur. Er zijn ook diverse LED gasontladingslampen die zelfs tot wel 70.000 uur of meer mee gaan. Een traditionele gasontladingslamp gaat gemiddeld zo'n 15.000 branduren mee. Dat betekent dus dat je bij de aankoop van LED gaat besparen op het vervangen van je verlichting. Ga maar na; wanneer er bijvoorbeeld in een hele straat de verlichting van straatlantaarns moet worden vervangen, dan hoeft dat dankzij de langere levensduur dus minder vaak wanneer er LED verlichting in de lantaarns zit. Zo hoeft er dus onder andere minder vaak personeel en een hoogwerker van de gemeente worden ingehuurd. Je bespaart dankzij de aanschaf van LED dus op meerdere manieren.

 

Hoe kan ik een gasontladingslamp vervangen door LED?

Kijk eerst even wat voor verlichting er momenteel in het armatuur zit en welke fitting de lamp heeft. Verder is het belangrijk om naar de lengte van het armatuur te kijken. De afmetingen van een gasontladingslamp LED kunnen namelijk afwijken van je huidige verlichting. Hou daar dus rekening mee. Vervolgens ga je een geschikte LED lamp uitzoeken. Kijk in dat opzicht ook naar het wattage van je huidige verlichting. Via het filtermenu aan de linkerzijde van deze pagina zie je onder meer de titel 'Vervangt (Watt) staan. Wanneer je in dat overzicht het wattage van jouw huidige lamp aanklikt, krijg je direct een overzicht te zien met alle beschikbare LED vervangers. Zo kun je snel en effectief jouw geschikte LED HID lamp online bij Lampdirect kopen.

 

Welke LED lampen zijn geschikt als verlichting voor straatlantaarns?

Duurzame LED HQL lampen zijn als LED lantaarnpaal verlichting onder meer geschikt voor in straten, parken, voetpaden, voetgangerszones en meer buitentoepassingen. Je draait de lamp simpelweg in de lampvoet van een lantaarnpaal of andere toepassing en maakt vervolgens het armatuur weer dicht. Ook zijn Philips TrueForce LED SON lampen geschikt als moderne en zuinige straatverlichting. Zo zorg je er bovendien voor dat de omgeving van de lantaarns milieuvriendelijker wordt. Meer weten? Lees dan onze blog over TrueForce LED verlichting.

 

Kan ik een gasontladingslamp ook voor een ander type LED verlichting vervangen?

Dat ligt vooral aan de fitting van de gasontladingslamp. Veel gasontladingslampen hebben fittingen/lampvoeten waar (nog) geen LED vervanger voor beschikbaar is. Uitzonderingen zijn de al eerder genoemde schroeffittingen, zoals E27 en E40. Bij Lampdirect zijn gasontladingslampen overigens te koop zolang de voorraad strekt. De kans bestaat dus dat sommige producten vroeg of laat niet meer leverbaar zijn. Nog een goede reden dus om over te stappen op LED! 

 

LED Gasontladingslampen, of HID lampen, zijn het energiezuinige alternatief voor conventionele gasontladingslampen. Deze worden traditioneel wijds toegepast in de industrie, detailhandel en hooghangende toepassingen. Sommige gasontladingslampen worden sinds 2015 uitgefaseerd, omdat ze giftige stoffen bevatten, zoals kwik. LED gasontladingslampen zijn daarentegen kwikvrij en besparen veel energie. Ook ben je verzekerd van lage vervangingskosten, omdat deze lampen tot wel 20 jaar lang meegaan! De terugverdientijd is echter flink lager, wat deze lampen een snelle en rendabele lichtoplossing maken. Heb je een open armatuur? Ga dan voor LED gasontladingslampen met een matte lampafwerking. Klik en lees meer over deze lichtbron ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.