• Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
  • Tot 5 jaar garantie
  • Zakelijk? Offerte op maat
  • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
  • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

G4 LED Lampen

G4 LED lampen zijn compacte steeklampen waarvan de pinnetjes 4 mm uit elkaar staan. Deze lampen werken op 12V. Voordat de lampen aangesloten kunnen worden op het stroomnetwerk hebben ze dus een transformator nodig. Door de steekfitting wordt vervanging van je oude halogeenlampen zeer eenvoudig. Door de compacte afmetingen passen de G4 LED lampen eenvoudig in de kleinste armaturen. Let wel op: de afmetingen van LED steeklampen kunnen afwijken van de halogeenvariant. Moet je G4 LED dimbaar zijn? Bekijk dan ons dimbare assortiment hier.

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-24 uit 61 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Waar worden G4 LED lampen voor gebruikt? 

G4 LED's kunnen flexibel worden gebruikt, aangezien de lampen een bijzonder compact ontwerp hebben en verkrijgbaar zijn in verschillende kleurtemperaturen:

  • Extra warm wit (2700 Kelvin) - LED's met een extra warm witte lichtkleur hebben een hoog rood component, wat een bijzonder aangenaam effect heeft op de lichtstemming. Extra warm witte G4 lampen zijn daarom bijzonder geschikt voor woonruimten zoals slaapkamers, maar ook voor hotelkamers, bars en restaurants. 
  • Warm wit (3000 Kelvin) - G4 lampen met een warm witte lichtkleur kunnen in principe overal worden gebruikt. Deze kleurtemperatuur heeft een gezellig en uitnodigend effect. Wij bevelen ze dan ook speciaal aan voor de woonkamer en de gang. Echter kunnen warm witte G4 LED's ook worden gebruikt in commerciële toepassingen, bijvoorbeeld in ontvangsthallen van hotels en restaurants of in winkels. 
  • Koud wit (4000 Kelvin) - De koud witte lichtkleur creëert een neutrale sfeer en verbetert de concentratie en het gezichtsvermogen. Dit is de reden waarom G4 steeklampen vaak worden gebruikt in keukens (bijvoorbeeld als armaturen onder kasten). 

 

Wat is het verschil tussen de fittingen G4 en GU4?

Lampen met een G4- of GU4 lampvoet hebben een pinafstand van 4 mm. Het enige verschil tussen de twee voetstukken is de diameter van de pinnen. Dit ligt tussen de 0,95mm en 1,05mm voor GU4 lampen en tussen de 0,65mm en 0,75mm voor G4 lampen. 

 

Kunnen G4 halogeenlampen worden vervangen door G4 LED? 

Er zijn veel voordelen verbonden aan het vervangen van G4 halogeenlampen door LED modellen. Je bespaart stroom en onderhoudskosten dankzij de hogere efficiëntie van LED's, je krijgt lampen met een langere levensduur en je kunt ze recyclen! Maar let op: als je G4 halogeenlampen vervangt door G4 LED's, dien je te letten op de afmetingen en de vorm van de lamp. Onze filterfunctie zal je helpen de juiste G4 of GU4 LED verlichting te vinden. Als je nog niet zeker weet of de LED jouw conventionele G4 lamp vervangt, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantendienst. 

 

Zijn G4 LED's dimbaar? 

Niet alle G4 lampen zijn dimbaar. In onze online winkel vind je echter enkele modellen met een dimfunctie. Hiermee is het mogelijk de helderheid van de G4 LED lampen te regelen. Geschikte producten kunnen worden weergegeven met de filterfunctie "Dimbaar" of je kunt doorklikken naar de categorie "Dimbare GU4 LED lampen".

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.