088 - 31 00 000 Mijn account

Ben je dealer of installateur?

 • Ontvang tot wel 20% volumekorting
 • Persoonlijk verkoopcontact
 • Gemakkelijk retourneren
Ben je al klant? Inloggen

Professional of installateur?

Ontdek hier je persoonlijke voordelen
 • Gratis verzending vanaf €100 excl. btw€121 incl. btw
 • Tot 5 jaar garantie
 • Zakelijk? Offerte op maat
 • Vandaag besteld, vandaag verstuurd
 • Winkel veilig met Thuiswinkel Zakelijk Waarborg

T9 Ronde LED TL Buizen

Ronde LED TL buizen worden voornemlijk gebruikt in plafondarmaturen. Deze lampen zijn ontwikkeld ter vervanging van ronde TL buizen, maar zijn een stuk energiezuiniger. De G10q fitting zorgt er voor dat je deze buizen kan plaatsen donder dat je aanpassingen hoeft te doen aan je armatuur. Kies met de filters aan de linkerkant de juiste lichtkleur en stap gemakkelijk over op LED verlichting! Meer weten over ronde T9 LED buizen? Lees hieronder dan verder ...

Filteren opCategorie
keuzehulp
Suggesties
1-20 uit 20 Gevonden resultaten
Filter
Sorteren op

Wat is een T9 LED buis?

De T9 LED buis behoort door de vorm tot de ‘ronde LED TL buizen’. Bij Lampdirect is deze lichtbron de vervanger voor TL-E buizen, die een G10q fitting hebben. Deze lampvoet is te herkennen aan de 4 pinnen aan de buitenzijde van de lichtbron. Een ronde T9 LED TL buis is niet zo populair als de T5 en T8 LED TL buizen, maar kan wel voor diverse toepassingen worden gebruikt. Zo vind je lichtbronnen terug in bureaulampen, plafond- en wandarmaturen of schotten. Daarnaast worden ze veel gebruikt als decoratieve verlichting (platte armaturen) en zijn ze opgemerkt in de fotografiewereld. De meeste ronde T9 LED buizen in ons assortiment zijn van de topmerken Noxion en Osram.

 

Wat moet ik weten bij de overstap van TL-E naar LED?

Bij TL-E buizen geldt: hoe hoger het wattage, hoe groter de buis. Wilde je een lichtbron met een hoger aantal watt plaatsen, dan pastte deze niet in het armatuur. T9 LED buizen hebben standaard een lager wattage, waarbij er in de meeste gevallen wel wordt aangegeven welk aantal watt ze vervangen. Wil je zeker weten dat je de juiste LED vervanger hebt? Kijk dan altijd goed naar de diameter en/of afmetingen van de lichtbron; deze staan vermeld in de specificaties.

Opmerking! Ronde TL buizen zijn ook verkrijgbaar als TL5 variant. Deze lichtbronnen hebben een 2GX13 lampvoet, die 2 pinnen heeft aan zowel de binnen als de buitenzijde. Heb je een dergelijke TL lamp, dan passen onze T9 LED varianten niet in jouw armatuur.

 

Heeft een ronde T9 LED TL buis een starter nodig?

Ronde LED TL buizen werken met behulp van een conventioneel voorschakelapparaat (EM) en hebben derhalve een speciale LED starter nodig. Starters die bij jouw oude TL buis zijn inbegrepen, kunnen niet gebruikt worden voor een LED buis. In de specificaties van de T9 LED buizen staat weergegeven of er een LED starter is inbegrepen. Noxion buizen worden standaard geleverd met een LED starter. Klik hier om alle Noxion Avant LED T9 buizen te bekijken. Vrijwel alle T9 LED TL buizen bij Lampdirect kunnen ook direct op netstroom (MAINS) worden aangesloten.

 

Wat zijn de voordelen van deze lichtbron?

Ronde LED TL buizen hebben de volgende voordelen ten opzichte van conventionele TL-E lampen:

 • Laag energieverbruik; je bespaart tot wel 50% op jouw elektriciteitskosten.
 • Onbreekbaar dankzij de polycarbonaat behuizing.
 • Lange levensduur, waardoor de aankoopprijs snel wordt afgeschreven.
 • Uitstekende kleurweergave van 80-89Ra.
 • Volledige helderheid tot het einde van het leven.
 • Flikkervrij voor de gehele levensduur.
 • Vrij van giftige stoffen zoals kwik en daardoor recyclebaar.

 

Hoe lang gaat een T9 LED TL lamp mee?

LED T9 buizen hebben een gemiddelde levensduur van 30.000 uur, wat inhoudt dat deze levensduur meer dan het dubbele is dan die van conventionele ronde TL buizen. Dit betekent dat je dankzij de aankoop van LED TL lampen minder kosten zal hebben voor vervanging en onderhoud. De levensduur is immers langer, waardoor de LED buis voor een langere periode kan blijven verlichten. Een ander voordeel is dat LED verlichting flikkervrij is en dus ook niet flikkert wanneer de lichtbron wordt ingeschakeld. Je ondervindt dus geen ongemakken zoals vermoeide ogen of hoofdpijn.

 

Uit welke lichtkleuren kan ik kiezen?

Lampdirect biedt T9 LED ronde buizen aan in drie verschillende kleurtemperaturen: warm wit (3000K), koel wit (4000K) en daglicht wit (6500K). Hoe weet je wat de beste keuze is voor jouw doel? Je kunt onze kleurtemperatuur blog lezen door op deze link te klikken of je kunt onderstaande tabel bekijken om jouw keuzeproces te vereenvoudigen:

 

Kleurtemperatuur Toepassingsgebied
3000 Kelvin - warm wit Horeca, retail, woningen en algemene ruimtes; hallen, gangen, kleedkamers, wachtkamers, kantines etc.
4000 Kelvin - koel wit Scholen, kantoren, vergaderzalen, overige werkplekken, opslagruimtes, galerijen etc.
6500 Kelvin - daglicht wit Laboratoria, tekenkamers, drukkerijen, gezondheidszorg, spuitkamers etc.

 

Nieuw in de wereld van LED? Kijk snel naar deze video over Lumen en Watt:

Ronde LED TL buizen worden voornemlijk gebruikt in plafondarmaturen. Deze lampen zijn ontwikkeld ter vervanging van ronde TL buizen, maar zijn een stuk energiezuiniger. De G10q fitting zorgt er voor dat je deze buizen kan plaatsen donder dat je aanpassingen hoeft te doen aan je armatuur. Kies met de filters aan de linkerkant de juiste lichtkleur en stap gemakkelijk over op LED verlichting! Meer weten over ronde T9 LED buizen? Lees hieronder dan verder ...

Toon meer

Professioneel klantverzoek

Voor installateurs en elektriciens, maar ook voor bedrijven met grotere, regelmatige bestelhoeveelheden, bieden wij speciale zakelijke voordelen. Hierbij kun je denken aan tot wel 20% korting of aan een persoonlijk contactpersoon.

Wil je sneller met ons in contact komen? Dan kun je ons verkoopteam telefonisch bereiken op 088 - 310 00 06.

Deze optie is alleen voor vakmannen en bedrijven. Gebruik dit niet als je een particuliere klant bent.

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.